Silence of the hårddisk

Varför? Kan inte bara saker fungera och göra som man vill? Igår eftermiddag bestämde sig datorn för att jävlas, så hårddisken slutade helt enkelt att jobba. Teknikens under kan man ibland fundera på. Sedan kan man ju fundera på hur beroende man faktiskt är av datorn. Efter otaliga försök att fixa den infann sig en, på gränsen till, lite läskigt känsla då jag insåg att avskärmningen från omvärlden nästan var total. Sedan vände jag mig om och glodde blint på tv:n. Inte ofta den är på, men jag gav den en chans och den fick duga som kvällens underhållning. Idag köptes en ny disk, och efter lite mekande så hyllar jag återigen teknikens under.


Och här har vi, till utseendet, en lite annorlunda dator..


Naturkunskap

Då var första arbetsdagen efter lovet klar. Det hade absolut inte gjort något om det hade varit några dagar till, men nu är det bara att bita ihop i sex veckor tills påsk. Sportlovet innebar mestadels vila och åter vila. Var dock uppe i Stockholm lite halvt oplanerat i fredags med Evelina, mest för att fördriva lite tid och egentligen utan något riktigt mål med dagen, förutom att vi skulle käka på ett Steakhouse. Ja jävlar vilket gott kött det serverades på det stället. 9/10 stjärnbiffar får det!
Inte helt oväntat kanske så står kött högst på min lista, alternativt smörgåstårta. Men inte bara för att det är gott. Som den sanna djurvän jag är så vill jag ju inte påverka köttets kretslopp negativt.

Låt mig visa;


Helt vetenskapligt bevisat.
 
   

Ålderstest

Hittade för en vecka sedan ett ålderstest på någon sida och tänkte att det kan man ju prova. Läste inte det första så noga, men sen kom det massor med frågor om allt möjligt, och inte visste man riktigt vad det skulle resultera i, men så här blev det;

Jag blev nog lite förvånad att det fanns med ett datum för när jag borde dö enligt testet. Härligt. Då vet man.
Förövrigt att döma av resultatet så är jag en själslös jävel med nästan inga vänner, saknar personlighet och har ett BMI på väg mot fetma. Får nog säga att detta är aningen missvisande. Resten behöver jag dock inte kommentera.

Tråkigast av allt är att det i förrgår damp ner en räkning på 249:- för testet. Borde kanske läst det första lite mer noggrant ändå. Det var tråkigt.


Aldrig Vänersborg igen

För ett antal år sedan bestämde jag mig för att göra högskoleprovet. Den gången glömde jag bort att ansöka i tid och fick ta en efteransökan som var i Vänersborg. Det var ett äventyr i sig förvisso, men en jäkla bit att åka. Med enbart tur kommer det inte hända igen. Lika självklart som jag för några dagar sedan kom på att jag ska göra om provet, lika självklart glömde jag bort att anmäla mig i tid igen. Denna gång hade det dock varit strul på hemsidan så anmälningstiden var förlängd en dag. Ibland har man som sagt tur.

Öppnade brevet idag som kom från Miroi. Svenska B ska läsas. Var det tänkt åtminstone. När jag gick in och kollade inlämningsuppgifterna ville jag bara stänga ner det lika snabbt igen. Med uppgifter som specialarbete om genmanipulation, analys av Homeros och Aristofanes och andra dylika saker vet jag inte om det ens blir ett Godkänt på kursen. Det känns sådär just nu. Måste skaffa fram litteratur också.
  
Morgondagens problem

     

Kväller

Nu är det ledigt i nio dagar fr.o.m. idag. Inte fel alls. Det finns alltså vissa fördelar med att jobba inom skola då. Problemet är kanske vad man ska göra i veckan när alla andra jobbar, men å andra sidan känns det mindre viktigt att tänka på. Idag var den oplanerade planeringen att bara ta det lugnt, ta några öl och kolla på en film eller två, men eftersom chefen ringde från Statt och undrade om jag kunde jobba så visst. Är nog lite tacksam att få jobba idag, har ingen lust att sitta hemma ändå. Dessutom är 23-02 helt okej tid att jobba.

Nej en film ska nog hinnas med innan Statt.

Det sista för dagen

Helgen bjöd på rep med bandet, jobb på Statt, mat hos päronen och födelsedagsfirande hos Petra som fyllde år. En helt okej helg i stort sett.

Denna dag har dock nästan bara varit skitdålig. Redan i morse på jobbet kändes det inte bra och vid ganska tidig eftermiddag var jag nära på att leta upp ett redigt tjockt presentsnöre och ett träd. Skönt att den här dagen är över. Godnatt.


Slagpåse

Att bli slagen, sparkad, ständigt bli kränkt och förolämpad. Även bli spottad i ansiktet. Det låter som att det skulle vara något som kan hända när man står som vakt på krogen. Sanningen är att antalet våldsincidenter som jag varit inblandad i under sex år som ordningsvakt  nog är nästintill lika många som har hänt den senaste tiden som elevassistent, vilket får en att fundera lite på hur dem som arbetar i flera flera år med det orkar med. Svaret kanske är att dem inte gör det.

Förövrigt sitter jag äntligen med nya bredbandet från Telia. Tog bara två veckor innan det fungerade.. bättre sent än aldrig. Eller bättre tidigt än aldrig, man väljer själv. Fick dock en fin Olympus kamera med på köpet, och även om inte märket säger mig ett dugg så är nog det enda logiska att sadla om till paparazzi i stället nu. I Flen. Alla bör vara på sin vakt hädanefter!Säg färdigskivad Billingeost!

Så blev det

För att svara på en fråga om hur det gick med löneförhandlingen;
Jag har två olika tjänster, en på 68% och en på 12%. Det var enbart den mindre som höjdes och det känns inte riktigt som att få ca 225 kr netto mer per månad är så jäkla brutalt bra direkt. Men visst, lägger jag undan dem skulle jag nog kunna räkna mig som miljonär.. om sisådär 370 år. Och lite ränta på det.
Ser fram emot det.