Praktklant

Man borde inte tillåta sig att ha dålig koll.
Igår eftermiddag/kväll hade jag tvättstugan till kl.22. Eftersom det är elektronisk bokning så slutar "taggen" att fungera efter tiden är slut. Självklart var det sex minuter för sent när jag kom på det hela. Det hade inte varit så allvarligt om det inte varit för att jag skulle börja kl.8 imorse. Så för 2½ timme sedan var det bara att ringa bovärden och hoppas att han kunde komma och låsa upp så fort som möjligt. 8.10 trillade han förbi, så då var det bara att slänga ihop tvätten, packa väskan, eftersom det är en Ålandsresa idag med högstadielärarna, och knata iväg fort som fan till jobbet. Eftersom jag hörde att det var samling i aulan så går jag såklart in och sätter mig. Efter några minuter börjar jag kolla mig omkring och inser att jag inte känner igen en människa där inne, så det var bara att försöka smyga ut lite diskret. Tror att någon kommenterade lite halvtyst att jag var där inne, så helt diskret blev det nog inte. Lyckades hitta en kollega som då berättar att i  
 

 

Inte för att gnälla

Men jag gör det lite ändå.

Visst är det skönt att vara ledig på helgerna, men då om det finns något kul att kunna hitta på. Denna lördag/söndag har inte ett dugg hänt. Blev till och med glad när vaktchefen från Statt ringde igår och frågade om jag kunde jobba på Starlight. Då är det riktigt, riktigt illa. Tyvärr hade dem valt att stänga istället, innan han hann meddela att jag var på väg. Så kan det gå. Faktiskt.

Borde gå och sova, det är ju faktiskt jobb imorgon.
 

Nästan onödigt.

Onsdagen har sett ut följande;
Arbete i 45 minuter, rast 55 min, arbete 50 min, rast 55 min, arbete 50 min, rast 2½ timme, arbete 40 min, slut på arbetsdagen.

Hade tiden bara slagits ihop hade jag jobbat klart redan innan kl.11. Nu blev det mest.. fånigt?

Here we go, cotton eye Joe.

Inte överdrivet många, men några har det varit under åren. Japp, vi pratar svackor i träningen, och aldrig är det lätt att komma tillbaka, men idag bestämde jag mig för att ta noshörningen vid öronen och traskade ner till Viking. Med sex månaders uppehåll i bagaget blev målet att åtminstone lyfta det smågrabbarna som springer runt där nere gör. Efter passet insåg jag att det var minimala viktskillnader sedan sist, och känslan av nöjdhet lät infinna sig en stund. Ja, dagens stora bedrift var det.


Lägg gärna märke till nödrubriken. Den rimmar, om än dåligt.
 

Ett avbrott i arbetet.

Det känns lite som att allt går i slowmotion och inget händer. Därför det varit tomt på inlägg sedan helgen.

I fredags var det dock som vanligt en förfest här hemma innan Amazon. Den dagen blev jag dessutom stolt ägare av en kokbok med kycklingrätter som jag fick av Evelina och en bok med recept på brownies av Pernilla och Petra. Helt suveräna saker! Som nästan alltid var förfesten det bästa, men vad skulle man kunna klanka ner på om det inte blev en utgång också. Det var fredagen det.

Nu är det bäst att återgå till arbetet.