Många färger finns det

Idag har jag haft en tanke angående en sak som jag egentligen fruktansvärt ointresserad av, men ändå undrar över. Att man ska stå för det man säger är ju en självklarhet. Och det inkluderar väl även det man tycker.
Så min fråga är varför så många är måna om att hålla sin politiska åsikt för sig själv. Vid val i sverige, som i som så många andra länder, går man oftast till sin vallokal, går in bakom ett skynke och lägger sin lilla lapp där man tycker den ska vara. Självklart ska det vara så, för man vill ju inte att nån myndighet ska registrera ens åsikt. Men det är inte så långt jag vill dra det.

Frågan är bara i största allmänhet sådär. Någon som har ett svar till mig?

Eftersom det säkert finns någon som läser och undrar varför jag inte skriver vart jag själv befinner mig i de politiska färgerna så är jag som sagt oerhört ointresserad av politik, men svaret är; någonstans mittemellan Centern och Vänstern. Det betyder dock inte att jag tycker vissa saker från både V, H och C och allt däremellan kan låta bra.
En som avfärdar allt från alla andra partin än det den röstade på har antingen sjukt sammanträffande åsikter, eller så är det bara av ren princip. Jag tror på det senare..

Hurra och over & out.

Då kör vi igen va?

Det har åter igen varit ett längre uppehåll i bloggen. Igår blev det första inlägget på ca fem månader, men det är inte för att det inte funnits något att skriva om, det är för att jag inte vetat om jag ska skriva om det.
Att blogga är ofta en liten balansgång mellan vad som kan eller inte kan/bör skrivas. Det är därför jag valde den lättaste vägen; uppehåll . Då behöver man inte ens fundera, och mottot "om det är jobbigt är det inte ens värt det", fungerar bra i det sammanhanget.
Tycker faktiskt fler bör leva lite efter det mottot, för att försöka vara ambitiös hela tiden gör en bara trött efter ett tag. Och vem vill vara det liksom?

För övrigt ser jag ut som en sjörövare med min nya fina lapp för ögat.
Så till personen som fick den totalt underbara kärleksfulla idén att med full kraft kasta en flaska i ansiktet på mig; om jag någonsin skulle få se dig och få reda på att det var du som kastade, kommer jag troligtvis att tacka dig på ett väldigt speciellt sätt.

Hurra och over 'n out.

Derby: Djurgården-Hammarby

.. vad ska man säga liksom..? Ska försöka sammanfatta det lite kort.

 Efter att ha blivit tillfrågad om jag ville med till Stockholm och jobba på fotbollsmatch, så åkte jag och tre andra vakt kollegor från Eskilstuna upp för att sammanstråla med de andra kollegorna, och tillsammans ta oss till Råsunda. Resan dit var nog en av de stunder som ingen på den bussen lär glömma, minst chauffören. Stället som vi utgick ifrån till Råsunda, hade i rusningstrafiken som var tagit ca 45-60 minuter. Nu var det dock som så att hotbilden var så stor mot oss vakter, från Djurgårdens sida (som hade hängt ut vakter med bilder och namn), att vi hade sex st. polisbilar som eskorterade oss med sirener och blåljus hela vägen, och att säga att bussen for fram som ett jehu är att underdriva kraftigt.

Väl där så delades vi in i grupper och det flöt på fint. Till att börja med skulle vi stå utanför och kolla när folket rullade in. Ordern att hålla en väldigt låg profil var alla duktiga att åtlyda. Som sagt så var allt frid och fröjd tills vi hörde att maskerade supportrar började dyka upp, och helt plötsligt dyker en massa på ca 60 personer upp med ett antal poliser omkring sig. DFG var på plats. Djurgårdens Finaste Grabbar. Motsvarighetens till AIK's Black Army. När de passerar oss börjar de genast skrika och försöka provocera. Det haglade även fint med spottloskor.
 
Vi höll oss lugna fram till när de började sparka mot oss, då var batongen tvungen att komma fram. Eftersom antalet av dem var så stort så blev man självklart tvungen att vrida på huvudet en del för att försöka hålla koll på alla. Jag vred åt fel håll. När jag kollar upp åt andra sidan så känner jag bara hur något träffar mig rakt i ansiktet och över ögat, och jag går ner på knä. Någon hade kastat en flaska. En kollega var snabbtänkt och drog undan mig, vilket nog var tur. Polisen lyckades efter ett tag få kontroll på situationen och det lugnade ner sig. Tills det att DFG bestämde sig för att forcera dörrarna till entrén, helt ovisiterade och med ett par järnrör som någon idiot satt upp för att hålla avspärrningskejdorna med och slutligen plundra butiken/kiosken inne på stadion. Och där fick de sedan härja fritt.. Polisen hade bestämt att de skulle inte göra några ingripanden, om de absolut inte måste göra det. Och eftersom vi inte fick uppbackning så gick inte heller vi in på läktaren. Efter diskussion med polisen om vi skulle bli gruppera oss med deras grupper och gå efter deras befäl efter avblås så bestämde de istället att skicka iväg oss, p.g.a. att de kunde inte garantera vår säkerhet eftersom DFG var ute efter oss. Det var alltså bara till att byta om fortare än kvickt och hoppa på bussen.

Att säga att det var med blandade känslor man åkte därifrån behövs egentligen inte sägas. Vi har visserligen inte de skydd och utbildning som polisen har med insats mot folkmassa, men att bli tvugna att åka därifrån var som att låt dem "vinna". För det är så dem ser på saken med sina grottmanna-hjärnor.
 DFG har gjort bort sig något så kapitalt så det gör inte att beskriva. Att matchen ens fick starta ligger väl långt över min kapacitetsförmåga att förstå. Om de får släppas in på nästa match så ligger det ljusår ifrån hur verkligheten ska se ut. DIF måste göra något åt problemet. Spela nästa match inför tomma läktare, lägg den kl.10 en lördagsmorgon, eller vad fan som helst. För det ska svida så jävla mycket att även vanliga supportrar säger ifrån att nu får det vara nog, så det kommer till en förändring.
DFG har inställningen att dem ska kunna få bete sig hur de vill, när de vill. Att läktaren skulle tillhöra dom. Kolla på fotboll är en ursäkt för att få tillfällen att slåss bara. Porta avskummet!!

 Kan säga avslutningsvis att jag är helt neutral när det gäller fotboll, eftersom intresset inte finns (om det nu inte gäller landskamp), men Hammarby skötte sig faktiskt riktigt bra enligt vakterna på den sidan. En tänd bengal som det blev en tillrättavisning av från de egna leden. Det var allt.

Djurgården förlorade förresten med 0-2.

.. det blev inte så kort.