Landet Runt

Okej, jag har inte varit runt hela Sverige, men det har känts lite så de senaste två dagarna. Eftersom jag har haft ett litet projekt att inhandla lite MC prylar så blev det igår ett besök till Norrköping, där allt utom en passande hjälm fanns. Glad men samtidigt lite besviken så bestämde jag mig för att pröva lyckan i Strängnäs istället. Väl på plats tog det inte många minuter innan jag stod i kassan hos en lite halvt galen, men rolig försäljargubbe, med den sista saknade attiraljen.
Projekt klart.

Ett citat som min gamla gympalärare från högstadiet, J-H Svensson ofta och gärna använde, dök upp i huvudet precis.
Försökte man sig på något stört omöjligt/ogentänkt eller vad det nu kunde vara, när man spelade någon sport fick man oftast höra; David tror på jultomten.
Kanske sa han det för ofta, eller så kanske det är för att jag jobbar i D-laget nu. Jag vet inte.

Nästa projekt ska bli att slagga, det fixar jag.

Ett tips

Har du kycklingfiléer som legat framme några minuter för länge, för att sedan blivit infrysta och nu sitter ihop med varandra som du vill tina på ett snabbt sätt? Då gör du så här;

Ta fram en kastrull, fyll den med vatten och dra på högsta värmen. När det börjar småkoka så lägg i påsen med kyckling. Efter det är det bara att vänta c:a 5-10 minuter. Spendera gärna tiden framför datorn eller tv'n så du inte har så stor uppsikt över hur det går. Efter att tiden har gått så är det bara att hälla av vattnet, ta upp påsen, kolla in igenom hålen som påsen fått av att ligga mot botten och bli lite sönderbränd. Där kan du nu beskåda filéerna som nu troligtvis är gråa av att ha blivit kokta. Voila! Nu har du komponerat vattenskadad kyckling, och det enda som är kvar att göra är att slänga den i sopen och helst glömma att du ens testade idén.      


Ibland skäms man ju över sig själv.

Lite i efterskott

Nu när bloggen har kommit i fart igen så stör jag mig lite på att den har halkat efter nu i helgen, men det beror dock på en massa jobb. Så är det. Vi backar två steg.

I fredags var det fest, man kan kalla det förfest, inför nästa lördag då det är inflyttningsfest/förfest till Amazon. Egentligen är det ingen inflyttningsfest, men det är lättast att kalla den så eftersom alla andra fester jag haft har varit det. Tänker nu någon "har han flyttat så ofta?" så är svaret ja.
Hursomhelst var fredagen mycket bra,  alldeles lagom stor folksamling med bra människor, alkohol, musik i bakgrunden och spel. Jag kunde inte ha annat än väldigt trevligt kvällen igenom. Förutom för ett kort ögonblick då jag blev tvungen att inse efter en liten tävling att jag har benstyrka som egentligen inte borde kunna bära mig framåt.

Det här inlägget tog förövrigt en och en halv timme. Inte för att jag skriver sakta, men det var kortspel hos Petra och Jimma.
Det var trevligt.     
 

Working 21-02

Den här kvällen kommer att bli en dålig kombination med morgondagen.

I söndags kom det ett sms från en vaktchef i Nyköping som frågar om jag fortfarande kan jobba på onsdag.
Vad då på onsdag..???
Det enda jag kunde svara var att jag inte ens fått någon fråga om jag kunde jobba då. Fem minuter senare slog det mig att c:a två månader tidigare hade han frågat om jag kunde jobba någon onsdag i augusti.
Så visst, svaret kunde ha blivit nej, men det kändes ändå lite dumt när han nu trodde att jag skulle jobba, så han fick ett till mess där det stod: Jag kan jobba.
Det var väl inte det ultimata, men det fick väl gå tyckte jag, tills tanken slog mig att det faktiskt är första ordentliga dagen på jobbet på torsdag. Kan säga att då var det inte långt ifrån att jag hoppade in i duschen, drog på vattnet, lade mig på golvet och skrek gråtandes why? Why?!!!
Jag kommer troligtvis somna runt kl.4, så det blir ju iallafall drygt två timmars sömn. Det ser jag fram emot.

Birgers! Here I come!En helt vanlig dag, förutom...

Jag vet, det är dålig bildkvalité, men om man kollar ordentligt så borde man ändå kunna skymta det väsentliga, ganska långt där nere, lite ovanför det vänstra hörnet.


B-körkort hade jag redan, så ni får gissa er fram till vilket mer jag har fr.o.m idag.....
Äsch, A-kort som i tung motorcykel!!!


Så, nu har jag fått skryta lite.
Gårdagen och idag va?

Lördagen bestod av en hel del, men samtidigt inte mycket. Vaknade runt kl.11 av Gustaf som ringer och säger att vi ska köra musikutrustning till några av hans kompisar som ska spela på ett bröllop på Yxtaholm. Sagt som gjort, vi åkte till Skebokvarn och hämtade upp grejerna, tar någon sorts mellanlandning i Bettna.. okej det är ingen mellanlandning, men vi hade tid över och han hade glömt sitt körkort där ute. Därefter åkte vi tillbaka till Flen och lämnar av musikgrejerna på Yxta. Efter det bar det av till replokalen för ett minitrubadur-rep.
Den roligare delan av dagen avklarad.

Självklart så var det Statt kl.21 som gällde resterande av dygnet, och jag var fruktansvärt inspirerad. Eller så var det totalt tvärtom. Med minimalt med gäster och ett väldigt dåligt humör funderade jag halv om halv seriöst på att svinga batongen i mitt eget huvud för att förhoppningsvis vakna upp när kvällen var över. Men som tur var så lyste humöret upp ett antal steg några timmar senare på kvällen/natten och resterande tiden på passet gick relativt fort ändå.


Idag har det varit städning, bak och kortspel på programmet. Lyan såg ut som skit, och Petra, Albin och syster skulle komma, så det var inte mycket till val man hade där. Dammsugare och mopp yes. 
Lillasyster krävde, när jag frågade om dem skulle komma, att jag skulle baka..
Skills that kills är det nog fattigt om, och det jag är någorlunda bra på är säkert mestadelen onödiga saker, men visst, det krävdes bakning och jag gjorde det.
Kvällen var väldigt trevlig och två omgångar jazzsjuan hanns med. Albin vann dock båda..

Ja.. what to do what to do what to dooo? Nu sitter jag mest och suckar och filosoferar för mig själv, så det är nog dags att avsluta kvällens inlägg och kolla på några avsnitt Scrubs istället.

Hurra och over 'n out!  

Starl.... aiiiight

Det går segt. Verkligen segt. Uppdateringarna var tänkt att komma i smattrande fart, efter det förra stora uppehållet. Men så blev det inte. Egentligen finns det väl hur mycket som helst att kunna skriva om, men kanske inget som kan vara av intresse för nån att läsa. Eller jo det kanske det är, men ändå. Hur som haver, ett fint litet inlägg om en viss resa kommer att komma ganska snart förvisso. Oh yes indeed it will. Och andra inlägg också såklart.
 
Eftersom jag inte visste innan den här månaden började att jag skulle få en heltidstjänst som elevhandledare på skolan så bokade jag upp varenda fredag för pass på Starlight i K-holm. Mycket dumt. Mycket mycket... mycket dumt. Jag hatar ju stället liksom. Knappt något folk som kommer dit, och dem som kommer dit är stammisarna. Skulle nästan betala för att slippa åka dit.

Jo ikväll skulle jag fanimej göra det.

Om någon vänlig själ inte har något att göra under kvällen, eller åtminstone har 20 sekunder över, släng iväg ett sms till mig, det skulle göra min kväll absolut. Då slipper åtminstone en av vakterna på stället stå och självdö av tristess.


Hurra och over 'n out!