En liten lampa tändes

Idag hände något som inte hänt på väldigt länge. Jag fick en snilleblixt utan dess like nämligen. Eftersom jag jobbar bl.a. som idrottslärare så händer det titt som tätt att eleverna har glömt ombyte, har lappar med sig som säger att de inte kan vara med, eller att de stukade fingret för två år sen och därför inte kan vara med. Eller någon annan ursäkt. Problemet har då varit vad de ska göra istället. Förslaget att sätta upp ett snöre i ett träd och låta eleverna gå dit och kolla vilken färg det är har jag fått från en hel del, men det funkar om det bara är en. Är de fler så kan ju en gå och resten slappa. Det är där min lösning kommer in i bilden. Vad värderar ungar jäkligt högt som de alltid har med sig? Jo, sin mobil. Och vad finns det i 90% av dem? En kamera! Så i fortsättningen får de plåta sig/varandra för att bevisa att de varit på det ställe de skulle gå till. Så jävla simpelt!!

Inte särskilt ofta, men någon gång om året, lyckas jag och blir oerhört nöjd med mig själv och måste berätta om det. Dessutom när de erfarana kollegorna inte ens tänkt på det och tyckte det var en bra idé att använda. Oh yes.

Nej, nu är det slut på skryt, troligtvis för i år, och dags för sängen istället.

Go'natt.


Passat, passé.. Knight Rider nästa?

Idag var det studie/utvecklingsdag på skolan, vilket innebar i praktiken, åtminstone för min del, ledigt. Damn så skönt. Men jag har faktiskt uträttat en bra sak idag. Jag var i Vagnhärad och köpte en ny bil. En Renault laguna -95. Okej, inte helt ny, men den ser otroligt fräsch ut, både utvändigt och invändigt. Sedan har den också nån konstig funktion att den pratar om man gör nåt fel eller hur det nu var. Får kolla in det imorgon..
Hur som helst är det faktiskt en sak jag kan rekommendera er gott folk; vill du ha en bil som inte rostar i första taget, som t.ex. en Saab gör (de brukar iofs rosta innan första taget ens är gjort) så är Renault ett bra val. Till skillnad från äckliga gamla Passaten som håller på att rosta ihop totalt.
Orkar bara inte hålla på med den.

Dags att lägga sig framför tv'n en stund innan man går och lägger sig för natten. 


En sak i taget.

Vilken slö dag. Har inte gjort ett jota, och det är med andra ord vad söndagar bör handla om. Jobbade i går för första gången på cirkus ett år på Statt i katrineholm. Det var jäkligt kul att komma tillbaka dit och träffa gamla kollegor. Blev tvungen att sluta när jag jobbade på Securitas eftersom de inte tillät mig jobba där.. men nu är man fri från Sec. hur som helst!

Spelade in en skiva på Balsta Musikslott i Eskilstuna med bandet för två helger sedan. 32 timmar satt vi de två dagarna och lirade in, vilket resulterade i sju låtar. Dessutom hann vi med en spelning i K-holm som vi aldrig borde ha tagit, för på vägen hem efter den 30 minuter långa spelningen utan någon publik så fick vi punktering. Glada blev vi ändå när vi såg att det låg ett reservdäck i bagageluckan. Mindre glada när det pyste även om det. Det löste sig genom att Stefans syster m.fl fick komma med ett däck från Hälleforsnäs, och när vi till slut kom tillbaka kom vi fram till att vi slösat bort ca sju timmar på den resan. Härligt!..
Våran studiotekniker kom på söndagen för att mixa låtarna och även då uppstod det lite "problem", för många av de band som kommer dit för att spela in tar det tydligen inte så seriöst och lallar mest, så han hade ju, med all rätt, inte förhoppningar på mer än 2-3 låtar, så det blev en aning.. nej.. väldigt tajt med tid för honom att mixa och trixa. Slutresultatet blev helt okej ljudmässigt och duger bra som en demo. Men eftersom vi inte var 100% nöjda så lyckades vi få en till tid för mixning. Efter det så kommer den ut för försäljning också.

Niiiice!