Slutet av dagen

Samma visa igen. Sjukt trött men sitter ändå framför datorn. Varför bryta en tradition?

Idag så blev det, efter jobbet, grillning och Ölspelet framåt kvällen med syster, Petra Albin och Jonsa.
En avslappnad och skön liten tillställning med andra ord.
Fick i present av Jonsa och Albin, vet dock inte vem som hade köpt vad, ett par röda solglasögon och cd-skivan Nu Ska Vi Sjunga. Kände förvisso inte ens igen hälften av låtarna, men kul var det ändå.
Petra hade lyckats hitta en leopard-färgad sopkvast som jag fick. Har faktiskt testat den och insett att jag kommer att städa minst sju gånger så snabbt med den.
Av lillasyster fick jag gardiner till vardagsrummet och en matta, och av föräldrarna/släktingar så blev det pengar till saker som jag behöver till lägenheten.

Kan inte komma på ett bättre ord än tack till alla!
 
Dagen i sig har faktiskt varit väldigt rolig. Att jag sedan är 24 nu istället för 23, visst, men jag lär väl inte märka någon större skillnad ändå.

Hoppas jag.


Den dagen den sorgen

Imorgon är det dags igen. Ser inte fram emot det alls faktiskt. Visst är det bara en siffra högre i mängden, men ändå. Att fylla år är inte vad det brukade vara. Hur kul var det inte när man var typ sju. Eller ja, allt däromkring. Var helt okej fram tills man fyllde 20 och fick gå på Systembolaget. Inte att förglömma siffran 23 förvisso, om man nu vill åka på kryssning, men det känner jag inte för att räkna med.
Nu känns det mest som att jag skulle vilja dra en filt över huvudet och komma fram igen lagom till våren.

24 år är ju nästintill hälften av 50 och sen är det bara 1/3 kvar av livet (jag räknar på att jag säkerligen är död vid 75). Så det är alltså bara 1/3 kvar av att vara något sånär klar i huvudet, sen kommer det säkert gå fort utför. Usch vad jobbigt.

24.. så mycket saker man inte har hunnit med. Så himla mycket saker.   

Jag är gammal. 
    

 


Sällskapsspel.

Så här dags borde jag egentligen sova, men sitter som vanligt och bloggar istället. Får väl skylla på att jag inte skaffat Internet i lägenheten än och därför måste försöka hålla bloggen lagom uppdaterad så väl jag kan. Eller något liknande.

Kvällen fördrevs med lite folk hemma hos Pernilla med diverse spel, som t.ex. Rita & Gissa.
Det var en lagom ansträngande afton tycker jag personligen. De flesta av folken var relativt trötta/sega så det blev inte så sent heller för den delen. Väldigt lagom med andra ord.

Och vad som är lagom nu är att sova.

Vilken bra idé.


Pundare och pizza.

Den här dagen har gått oerhört segt. Kan vara för att jag har jobbat, jag vet inte.
Men idag har det åtminstone hänt något, det är inte så ofta det gör det. En gripen storlangare/pundare.
Det fick nog bli min goda gärning för dagen.

Ikväll så använde jag ätar dagen. Och jag ångrar det djupt. Köpte en oxfilé pizza, mest för att det skulle vara något av det onyttiga, men det känns alldeles för äckligt såhär i efterhand. Fett som få. Men man får lära sig av sina misstag helt enkelt. Inga fler pizzor.
 
Var i allafall skönt med en timmes promenad på nattkvisten. Väldigt frisk luft måste jag säga.

Dags att sova, för upp ska man om sex timmar.

Godnatt.


Tisdag eftermiddag.

Vilket jäkla tråkigt väder. En skön soffa och en bra film är vad som behövs. För att klaga lite mer så har jag förbannat ont i ryggen också. Men det är kanske inte så konstigt med tanke på hur ruskigt gammal jag faktiskt är. Bara 41 år kvar till pension. Usch vad deprimerande.

Rullator nästa? 

Då var vi igång.

Pakten är sluten. Dagens datum är 18/9-06 och nu är vi igång att ta itu med formen. Jag, syster, Petra, Albin och också möjligt Pernilla, har nu fram tills 1/6-07 på oss fixa till det som nu vill fixas.
Hur det ska gå till är enkelt. Vad man nu väljer för aktiviteter är helt upp till en själv. Alla av oss håller ju redan på med något, så den delen ska inte vara något problem.

Det vi har valt att göra av saken är den att inga onyttigheter får ätas, förutom under en dag/vecka.
Väljer man att göra det ändå så är det en liten straffavgift på tio kronor som man får lägga till samlingen.
Dock finns det ett undantag som vi har kommit överens om, och det är om man är på semester.

Vad samlingen ska gå till har vi inte pratat om än, men förhoppningsvis så får vi lägga till pengar själva för det vi ska hitta på, och att varje individ då har nått sitt mål som den hade från början.

Lycka till nu allihopa!


Lite lagom pigg.

Nu börjar man komma tillbaka i normal dygnsrytm efter båtresan i helgen. 
Vänner, god mat och en gnutta alkohol. I år så undvek vi misstaget att dricka för mycket innan maten som vi gjorde förra året. Den här gången smakade det verkligen. Nästan för bra. För när vi var klara med buffén så var vi alla nära att storkna av all mat. Och som bekant är så är det ett mindre bra upplägg om man ska försöka få sig något berusad efteråt. Och så blev det. Vi satt alla sju nere i ena hytten och förtärde det vi handlat i taxfree så gott vi kunde. Utan något större resultat dock. 
En sådan omärkbar fylla ibland sju personer (tycker ju att någon borde ha däckat åtminstone) har jag aldrig varit med om tidigare. Men vi gjorde hursomhelst ett försök i allafall, och vi hade kul ändå.

Festandet fick sitt slut runt 5.30. Calle Kalle och jag själv gled runt på båten i hopp om att orka vara vakna till frukosten och sen få krypa till kojs. Men efter att ha pratat med en receptionist som upplyste oss om att det var svensk och inte finsk tid som gällde och att det var två timmar kvar, så gav vi upp. 
Var nog lika bra det. 

För oss fyra som skulle tillbaka till Flen så gick hemresan inte helt smärtfritt dock. 
Vi tog oss till centralen och väntade in tåget. Tåget kom och vi hoppade på. Vi var alla nöjda med att snart få komma hem. Ja vi var alla glada tills konduktören kom och jag slängde upp biljetten och han säger:

Det här tåget stannar inte i Flen. Det är ett snabbtåg. Men det stannar i Hallsberg. 

Evelinas mamma var snäll och ställde upp och tog sig en liten söndagstur på runt 25 mil för att hämta oss. Tack ska hon ha.


Annars så uppskattar jag alltid spontana resor och äventyr. Var ett tag sedan sist.
Måste bli nån snart tycker jag.

Båtresa

Nu är alla kläder som ska med upphängda på tork. För imorgon bär det av till Åland med de gamla vännerna som man känt sedan urminnes tider. Ska bli kul, det är nästan ett år sedan sist vi gjorde en båtresa. Känns som en liten lagom grej att göra. Nån gång när ekonomin går ihop för alla så kanske vi tar oss lite längre, men båten är absolut trevlig den med. Själva saken är ju att träffa alla vännerna som man inte annars ser av så ofta, eftersom att vi alla bor på olika ställen. 

Sist vi åkte så var vi alla nästan fulla när det var dags för buffén. Det misstaget tänker åtminstone inte jag göra om. Maten är alldeles för god för att låta smaklökarna ge vika för alkoholen.
Det får självklart bli efter maten.

Nej ska man upp i lagom tid imorgon så är det lika bra att gå och sova nu.

Tack hej.

En ledig dag.

Borde nog sova med tanke på att det är jobb om några timmar. Men har man fördrivit tiden med att kolla på en dålig trumvideo i cirkus en timme så varför inte fördriva ännu mer tid med att skriva ännu ett inlägg? 

Har inte gjort speciellt mycket nytta idag egentligen. Vaknade lagom tid, tog en lång frukost framför TV'n, fick för mig att klippa gräset, vilket förvisso var bra, men jag klippte å andra sidan bara kanske 1/5. Får ta resten imorgon efter jobbet kanske. 
Fördrev en stund framför datorn och försökte bränna in undertext till filmen Cars. Hur den hamnade på datorn har jag ingen aning om, men det gick sig hursomhelst inte riktigt som jag ville.
Istället kollade vi (syster, Petra, Albin, och jag) på Stay Alive, en ganska okej skräckis.

Är det en sak jag har lärt mig av kvällen så är det att jag måste åka mer åksaker på nöjesfält, och inte ta ut det med bilen i Himlabacken. Åtminstone inte med Petra i bilen. Tror aldrig jag har sett den personen bli särskilt orolig. Om man räknar bort bilturen i Himlabacken då. Och Vänersborg.

Jag måste nog till Liseberg.


En alkoholfri Screwdriver

Förra veckan var jag på Jysk i Eskilstuna för att leta efter matsalsbord m.m. Att hitta sådana saker som man känner att man blir helt nöjd med kan vara lite halvt svårt, tycker jag iallafall. Men jag lyckades hursomhelst hitta ett matsalsbord, som jag dock inte skulle kunna få förrän i slutet på denna vecka eftersom det var tvunget att beställas. Ett fint soffbord hittade jag också, men det kostade runt 700 kr då men skulle prissänkas till 300 i måndags, och de hade självklart bara två ex. kvar. Så då kom Farbror Joakim fram och jag tänkte att jag lika gärna kunde vänta tills dess. Tisdag kväll kom jag på det och på onsdagen fanns det inte kvar..

Det jag fick med mig från första besöket var ett datorbord. Jag tänkte när jag kom hem att det var lika bra att sätta ihop det direkt. 40 minuter skulle det ta stod det. Jag hann inte ens hålla på i två minuter. Den lilla skruvmejsel som jag hade hemma orkade man knappt skruva ihop luft med.
Så i tisdags fick det köpas in ett mejsel-set. Minuten efter jag kom hem så kom plötsligt Bygg-David fram och jag kände mig otroligt inspirerad att skruva ihop saken. 40 minuter? Ha! Det kunde jag klara på 20-25 minuter. Nu hade jag ju den rediga mejsel som krävdes. The All mighty Mejsel.

Ritningen kändes aningen otydlig i början och det tog några minuter att få ihop de första sakerna, men sen flöt det på direkt. Tiden gick och jag kände att 25 minuter hade gått. Men 40 min. stod det så det var ju ingen fara på taket ännu. När bordet började närma sig helt ställde jag mig själv en allvarlig fråga:
Får hårddisken verkligen plats? 
Hela bordet sattes ihop. Testade om den fick plats. Det fick den inte. Nu hade det gått över 40 minuter, men jag hade ingen koll på tiden längre. Saker fick skruvas bort. Men till slut så blev den klar.
Kunde det ha hunnit gått 60 minuter? Tyckte att 60-70 fick vara okej för att vara mig. Slog på TV'n och kollade klockan.

Drygt två och en halv timme..

Vad är det för fel på människorna som skriver ut tiden på ritningarna undrar jag.

Bredband och rockband

Jag måste kolla runt efter Internet till lägenheten imorgon. Det börjar bli aningen tråkigt utan. Lite sjukt egentligen att man känner sig så avskärmad från världen, eller hur man nu ska säga, när man inte har det. Prata med vänner över MSN, läsa tidningen eller kanske bara fördriva tiden på Hamsterpaj. Dessutom blir ju inte bloggen uppdaterad så ofta som den borde bli.

Jag undrar vad folk gjorde innan Internet. 

Igår var jag och killarna i bandet en bit utanför Flen och lyssnade på vår sångare Gustaf som för kvällen spelade med sin morbror Tobbe, som annars är med och sjunger i Fejk, ett relativt känt lokalt coverband. En jäkligt rolig kväll var det hursomhelst, med glada människor och billig alkohol.

Kanske har fått en spelning den 2/12 på Amazon. Får se, kan ju åtminstone hoppas på att den blir av.

Träning.

Nu känns det som att man börjar komma i form igen.

Var och fixade ett halvårskort på Power Gym i går. Stolt som man var så skulle man ju självklart in och träna så fort man lämnat över pengarna. Det blev med blandade känslor jag lämnade gymmet.
Kändes skönt att komma igång igen, men bra mycket tråkigare att man tappat runt fem till tio kilo i övningarna. Men man väl inte heller förvänta sig så mycket annat med ett uppehåll på drygt två månader. Får vara glad att det finns något som heter muskelminne.

Men det känns redan nu att styrketräningen tillsammans med Wing Chun, som även innehåller väldigt mycket kondition/uthållighet/styrka, kommer att få kroppen i trim.
Så därför har jag bestämt mig för att komma i absolut toppform.

Kan sätta 1/6-07 som mål. 
Ska väl inte vara helt omöjligt.   

Relationer

Ja ibland undrar jag om inte relationer är roten till allt det onda.

Några personer som står mig nära har lyckats få till en väldigt jobbig situation. Jag orkar inte skriva ut allt som har hänt eller vilka som är inblandade. Jag tänker inte heller välja någons sida för den delen heller, eftersom de två som står mig närmast i det som har hänt betyder lika mycket för mig. Hursomhelst så har det resulterat i att det känns lite kärvt just nu.

Vad jag själv tycker om vad som har hänt väljer jag att behålla för mig själv. Men sida väljer jag som sagt inte.


Sitter och tänker på relationer i allmänhet, är det inte så här egentligen..

Man träffar någon, blir kär och allt är så fint och underbart som det bara kan vara. Tills det tar slut.
För då låter man tankarna vandra vidare till vad man såg hos den personen och hur man egenligen kunde bli tillsammans med den. Ända tills man träffar någon ny. För då blir ju Den den mest underbara och fina person man någonsin träffat (självklart).. Och så håller det väl på en evighet. 

Har personligen inte så stor erfarenhet av förhållanden, men jag kan ändå tänka mig att det kan vara så, så slutsatsen borde väl vara så här enkel:

Det finns ingen som är den rätta, bara någon man är kär i just för tillfället.

Rätta mig om jag har fel. 
 


Flytt, mat & rep.

Då var nästintill allt klart då.

Började redan vid kl.10 och slänga i allt på släpet som skulle med. Det blev inte så särskilt mycket. De enda sakerna av större sort var en soffa och sängen. Sedan var det mest lådor, säckar med saker och dyl.
Skönt att det inte var så mycket mer än så. Tv-bänk/bokhylla, soffbord, matsalsbord och datorbord ska inhandlas lite eftersom är det tänkt. Oj det blev ju faktiskt en del. Får bli så långt lönen räcker.

Hade hursomhelst tur att få hjälp av Evelina. Sängen är inte särskilt tung, men att bära den själv är mindre kul eftersom den är otroligt otymplig.
Efter vi hade slängt in allt i lägenheten (som faktiskt bara tog runt 20 min.) så bar det av till Spicy Hot för lite välbehövlig mat. Människorna i det köket vet verkligen hur man lagar mat. En applåd för dem.
Efter maten så bar det av hem till Flen igen. Lämnade av Evelina i Mellösa, och åkte vidare och repade med killarna nere på Bolmängen.

Så imorgon blir första kvällen i nya lägenheten. Kommer dock inte hinna fixa ett dugg, eftersom jag först jobbar dag och sen direkt vidare till nån fest och jobba kväll/natt. Samma sak på lördag.
Får helt enkelt ta tag i det på måndag och ställa i ordning allt.