"Hej, ursäkta men är du somalie?"

Den frågan fick jag på Statt av en person, och jag svarade självklart nej, det skulle ju knappast heller finnas någon anledning att ljuga om det. Men när personen sedan påpekar, som dessutom själv är en somalie, att han tycker jag ser ut som det så blev jag faktiskt lite fundersam. Jag har absolut inget emot de som kommer därifrån eller någon annanstans i världen heller för den delen, men ändå, så ser jag väl knappast inte ut ändå?


Apropå ingenting, nu har klockan dragits tillbaka en timme.

Long rope.

Idag har det varit ett långt men relativt givande rep med bandet, och det känns som att det inte ska vara några som helst problem med spelningen nästa fredag. Ja det är väl egentligen vad som har tagit upp det mesta av tiden idag.
Imorgon så är det jobb på Statt som gäller, och det har ju varit löning så det borde bli lite folk. Har inte jobbat där så mycket på senaste tiden, men det är å andra sidan ganska skönt också.

Lördagen är redan här. Får se vad den erbjuder.

Dagens enda och sista.

Varför ringer ingen från Posten och säger att jag har fått jobbet som jag sökte? De måste ha tappat bort min ansökan, så enkelt måste det vara. Snart så ringer telefonen.
Nej tillbaka till verkligheten. Med tanke på att det bara är en vecka kvar tills tjänsten blir ledig så är det knappast troligt. Synd synd, men inget att göra åt saken.

Jag sitter och undrar hur min ena underarm kommer att se ut imorgon, troligtvis borde den se lite blåslagen ut med tanke på alla blockeringar som vi tränade idag. Att stå och bli slagen på armen fem minuter i sträck x antal gånger borde inte göra den vacker i alla fall, men å andra sidan så är det inte helt oväntat eftersom en av tränarna har förklarat att en del av övningarna är till just för att "ta bort/döda onödiga nerver". Det enda som gäller nu är att träna hårt och försöka komma med i Utvecklingsteamet för att kunna få träna ännu mer och även köra sparring.


Trött.

Nyss hemkommen från Stefans, bandets trummis, 19-års fest, och man är lagom onykter.
Att gå upp 9.00 imorgon känns inte alltför frestande, men ska jag hinna vara med och repa ett tag åtminstone innan jobbet så är det det som gäller. Hårda bud utan tvekan.

Förövrigt så.. 
har jag börjat inse att det ibland kan vara bäst att fråga om råd. Så jag ska inte vara den som är den.

Förutom nu då, för nu är det dags att sova. 

En fredag på Bolmängen.

Den gråaste.. den mesta gråa dagen på länge har det varit idag, och det känns verkligen som att det är riktig höst. 
Har repat med bandet nu ikväll, var tydligen exakt två veckor kvar tills spelningen i Mariefred, och vi vet inte riktigt hur många reptillfällen vi kan få till innan dess Ett kommer det åtminstone bli. Å andra sidan så är det mest finslipning av låtarna som ska göras så det räcker nog.
Kom på att jag borde ta och skriva klart texten til låten ikväll också. Det låter nog lite skryt-aktigt, men jag är relativt nöjd med den. 

Ja bäst att göra det i stället för att sitta här.   

Förvirrad.

Jag hade en plan i början av dagen, en sådan som bara kan beskrivas med ordet superb.
Den kanske inte skulle förändra världen men den skulle förhoppningsvis förändra dagen.
Den gick dock i stöpet rejält, och resten av dagen har bara inneburit vad rubriken antyder; förvirring.
Vissa svårlösta ekvationer kan man luska ut om man anstränger sig. Min visste jag inte ens vart jag skulle börja med. Så så förvirrad som jag var, och fortfarande är, adderat med en sådan där jobbig klump i magen som man kan få ibland.. det är mindre kul..

Liksom förra inlägget så är även detta för att skriva av mig och jag tänker inte gå in djupare på det, det skulle bara kännas dumt. Visserligen så har jag gått runt och känt mig dum m.m hela dagen men det behövs inte späs på.

Jag tror nog att det är bäst att avsluta inlägget här och nu.


En handlingens man..?

.. det beror helt och hållet på hur man ser det.

Var på stan i Eskilstuna med syster idag. Hade tänkt köpa mig en tröja eller två. I stället blev det sex tröjor, en jacka och lite boxers. Räknade ihop lite grovt vad det gick på och summan blev ca 2800 kr.
Nu blir det till att äta utspädd gröt resten av den här och kanske nästa månad där hemma. Jäkla skit.

Okej, att jag handlade mycket gör mig självklart inte till en handlingens man. Att vara det är något helt annat, något som jag ibland är mer eller mindre okapabel till att vara, och som i efterhand får mig att känna mig riktigt dum och ångerfull. Med all rätt.
Att "ta vara på ögonblicket" låter ju som en relativt uttjatad mening, men samtidigt så stämmer det,
för om man inte gör det så vet man aldrig om det kommer en chans till ett andra ögonblick.


För dig som läser detta så låter sista hälften säkerligen bara som en massa svammel, men det är svammel som jag måste skriva av mig, för min egen skull.

Två dagar.

Ja.. nu var det två dagar sedan jag satt och skrev något här. Ett onödigt konstaterande kanske.

Måndag
Jag lyckades åka försent från Flen till träningen igår, gjorde ett halvhjärtat försök att hinna men gav upp efter några kilometer och vände tillbaka. Men eftersom jag fortfarande kände av foten jag stukade i söndags så var det nog lika bra. Blev en vilopaus för att sedan åka iväg till E-tuna och handla mat i stället.
Första gången det kylskåpet fått skåda så pass mycket mat. Hur som helst, lite senare kom Josefina förbi och fördrev en stund framför tv'n med mig.

Tisdag
Lillasyster och Petra kom förbi lägenheten och käkade lunch. Sedan blev det en liten tur på stan, skulle köpa biljetter åt Kalle L och hans föräldrar till någon konsert. När det var gjort fick jag plötsligt för mig att jag borde lära mig spela munspel. Varför den idén dök upp vet jag inte riktigt. Men sagt och gjort.
Jag köpte ett. Nu ska man bara lära sig spela på fanskapet ordentligt.
Kvällen bestod av att glo på dumburken och äta nybakt bröd med syster, Albin och Petra.


"Dagen H * 2"

Jag gillar det uttrycket, dock inte innebörden av det. Den kommande veckan får nog till och med vara utan ätar-dagen. Det känns som det enda rätta faktiskt.

Usch.


Det handlar om 1/3 av Festival

Det här har varit den trevligaste helgen på länge. Fyllerep med bandet i fredags och en liten sammankomst med vänner hemma i lägenheten igår.
Jag trodde förvisso att jag skulle behöva ringa och ställa in alltihopa cirkus en timme innan de flesta började droppa in eftersom att jag gärna ville ha en fungerande lampa i köket. Det var ju dock inte anledningen. Det jag var tvungen att göra var helt enkelt att leka halv-elektriker, skruva och byta ut takproppar och andra saker så det skulle fungera. Dessvärre så lyckades jag komma emot något med något och allt blev svart. Eftersom proppen inte hade gått så förstod jag ingenting.
Gick runt i mörker ett bra tag och trodde att festen inte skulle kunna bli av. Det tog ett tag innan jag upptäckte att det bara var jordfelsbrytaren som slagit ifrån. Känslan av lättnad var oerhörd.

Sedan kom folket och allt flöt på, mycket tack vare ölspelet. Det måste vara det ultimata partyspelet. 
Trevlig stämning och mysigt folk. Ja så var det. 

Jag är nöjd. Funderar redan nu på om man inte kan ha en till kanske någon gång?   


Utan vettig rubrik

Då var kvällens fyllerep med grabbarna över, eller ja, för egen del fyllerep-light eftersom det är jobb om några timmar. Funderade starkt på att ringa och sjukanmäla mig för morgondagen så jag kunde sova ut ordentligt, men tyvärr har man ju någon sorts spärr inom sig som säger att det är fel även om det är otroligt frestande. Jäkla skit.

Ja ja, det blir ju festande imorgon också, så det är kanske lika bra att gå och lägga sig så man är pigg då.
Så får det bli. Måste bara komma ihåg att få med mig tvätten imorgon som jag hängde förut.

Go'natt.

En lektion om semikolon

Har funderat mycket de senaste dagarna när man ska använda det. Var förvisso ett tag sen jag gick i skolan, men ändå, det skiljetecknet borde jag komma ihåg om jag fått lära mig. Eller så kanske det helt enkelt var så att jag inte lyssnade just då när läraren gick igenom det. Kan vara så också.

Blev så nyfiken av någon anledning att jag blev tvungen att kolla upp det.
Enligt
Semikolon.se så ska det användas när punkt är för starkt avskiljande och komma för svagt.
Kan även användas för att avskilja grupper vid uppräkningar.

När jag läste det blev jag lite sugen på att använda ett eftersom jag aldrig gjort det förut, men nu vid närmare eftertanke så vet jag fortfarande inte riktigt när det i så fall ska passa in.

Det här kan ha varit det tråkigaste inlägget någon någonsin skrivit, skulle nästan vilja utnämna det till det. Och jag tror inte jag har blivit en bättre människa för att jag nästan vet vad semikolon innebär nu. 
Så vad var meningen?

Inte en aning. 

Bror Duktig

Ingen rast och ingen ro, det har varit dagens melodi, för idag så har jag äntligen varit på Jysk och hämtat köksbordet och stolarna. Hittade ett relativt okej soffbord också. Passade även på att köpa en ny lampa på Åhléns. Att klura ut hur allting skulle skruvas ihop gick förvånansvärt lätt den här gången. Till och med så jag överraskade mig själv. I och för sig så gick det inte helt smärtfritt ändå, eftersom jag lyckades få en sjuhelvetes jävla stöt som aldrig förr när jag skulle sätta upp lampan. Jag hade skalat för mycket på kabeln, glömt att trycka av strömmen och kom självklart emot trådarna. Det var nog kanske det som fick mig att orka hålla igång hela dagen och dessutom göra en allmän storstädning av lägenheten.
Tråkigt som inget annat men fint blev det.

Tillbaka i Flen, och nu ska jag glo på tv en stund och dricka lite juice.


Spray.nejtack

Då var festen slut då. Mycket folk och överlag bra stämning. En del dock som fick i sig alldeles för mycket av det goda. Det höll sig relativt lugnt fram till stängning, sen spårade det ur en aning.
Ett gäng grabbar som tydligen var hemmahörande i Eskilstuna rök ihop med Flenskillar utanför, och det blev rejält stökigt. Till råga på allt så hade en av E-tuna killarna någon sorts pepparspray med sig, och självklart lyckades jag och en av kollegerna få en dusch i ansiktet vilket var mindre skönt, så det var bara att backa och invänta polisen istället. Bråket dog ut innan de kom till plats, och E-tuningarna hade dragit. Självklart.

Nej nu orkar jag inte skriva mer, nu är det sömn som gäller.

Amazon nästa

En kväll med en bra film och bara allmänt slappande skulle sitta mycket bättre än jobb på Amazon känns det som just nu. Men å andra sidan så är det alltid likadant, för när man väl kommer dit så piggnar man till. Nej dags för en dusch och göra sig iordning.


En arbetares dagbok.

Det är inte bra att vara ledig alltför många dagar. Har gått och trott vid flera tillfällen idag att det är lördag, kommit på att det är fredag, sedan glömt bort det igen os.v. Men man ska väl inte klaga när man får det lite ledigt. Det är bara skönt.

Tog en tur idag till Eskilstuna och inhandlade ny batong eftersom den gamla fick för sig att gå sönder.
Dålig kvalité på dagens saker. Men det kanske är meningen, vad vet jag.
Hade första passet på två månader på Statt ikväll. Hur lugnt och städat som helst.
Skulle ha jobbat 20-02.30, men blev istället 18-02.30. Några extra kronor, och det gjorde ju inget faktiskt.

Jobb på Amazon imorgon, disco från 18 år. Jag hoppas verkligen att det kommer folk bara så man inte behöver stå och gäspa sig genom kvällen. Det tär på krafterna det.


Dagen i oerhörd korthet

Den här dagen har varit fruktansvärd lugn. Gjorde inte många knop på jobbet idag, men å andra sidan så fanns det inte mycket att göra, så varför överanstränga sig i onödan. Hur dåligt med folk som helst hela dagen. Tänkte vid stängning att jag skulle stänga igen stället så snabbt som möjligt och slå det gamla rekordet på tre minuter, med tanke på den lilla skara folk som var kvar. Det var åtminstone tanken.
Men det är sådana dagar som är de mest lömska.
Självklart så var en kvinna och hennes lilla skitunge tvungna att hålla sig kvar inne på Stadium och fåna runt och kolla skor tills klockan är 16 minuter över. Det var inte förrän jag gick in i butiken som de fattade vinken att det var dags att gå ut. Man kände sig lagom glad då.

Jag förstår mig inte på människor alls överhuvudtaget som ska envisas med att gå in i butiker en minut innan de stänger och sedan bara lulla runt och kolla ett bra tag efter stängning. Vad är meningen med det? Har man så jäkla dålig framförhållning att man inte kan anpassa sig efter öppettiderna så kom då för fan tillbaka dagen efter när det är öppet och sluta gör livet surt för mig.

Jag vill ifrån jobbet när jag slutar tack.

Ett nytt jobb?

Nu är det verkligen dags att skriva ett inlägg. Inte för att det hänt nåt speciellt, men det var ett tag sedan sist ser jag.

Måste lämna ner ett CV på Posten idag så jag förhoppningsvis får jobbet. Känns som bästa alternativet eftersom jag har tröttnat ordentligt på Securitas. Förvisso så är det ju bland det mest "fria" jobb man kan ha, att mestadels gå runt vart man nu känner för det och snacka skit med folk, ta sig en rast när man tycker att man behöver det ( och även när man inte behöver det). Det är klart att man måste vara uppmärksam om det händer något, men överlag är det ett glidarjobb. Dock är det sjukt tråkigt att alltid jobba till 19.15 och nästintill alla helger. Det slipper man på Posten.

Bäst att röra sig ditåt nu kanske.