23.17

Fick jag välja så skulle jag leva i ett rum, totalt avskärmad från alla andra i resten av världen. Så känner jag just nu. Slippa höra allt man får höra. Slippa se allt som sker. Jag kommer ändå aldrig att bli delaktig på något sätt. Men någon enstaka gång ibland så känns det som att man åtminstone kanske varit lite sådär relativt nära.

Ett rum tack.        


Vågen

"Du är sensuell, skärpt och osedvanligt intuitiv. Det ger dig oväntad insikt. Intensiv dag "

Skrattade till lite för mig själv, utan att egentligen skratta, när jag för ett par timmar sen läste Aftonbladets horoskop (mitt alltså) för dagen. Men de hade förvisso rätt. Väldigt rätt. Det har varit en intensiv dag.

Känner mig en aning fattig på ord just nu faktiskt. Som i vanliga livet ibland alltså med andra ord. 
Åtminstone om jag blir satt i vissa situationer. Då är jag oftast riktigt dålig. Den punkten antar jag inte är så mycket att göra åt.

Vad jag däremot med största säkerhet vet är att jag är jäst ansjovis*. Även om jag inte vill vara det.


* Fråga inte vad det betyder. Det räcker att jag själv vet.

Statt nästa

Börjar bli lite smått hungrig. Så kan det vara.

Den här helgen kommer att bli den segaste på mycket länge. Men man är ju inte riktigt frisk om man tackar ja till allt man blir erbjuden heller så. 10-19.15 igår i Eskilstuna, 22-02.30 i Nyköping, kom hem 04.15. Jobbade 10-16.15 idag i Eskilstuna, Statt Katrineholm 19-02.30 ikväll. imorgon Eskilstuna igen, 12-16.15 och sen 17.30-23.30 Parken Zoo. Kommer vara lite halvseg i veckan.

3/4

Var tänkt att skaffa ett par shorts, 3/4-modell. Men nej då, de fanns inte. Var runt i cirkus fem butiker och frågade om de fanns. Så så blev det med det. För tillfället. Hittade åtminstone två st. t-shirt's. Men det kändes som att inspirationen försvann lite när det inte fanns det jag letade efter.

Det visade sig när jag kom hem att lillasyster satt och beställde kläder från Ellos och undrade om jag inte ville beställa ett par 3/4 byxor när hon ändå höll på att fixa och dona. Mestadels var frågan för att hon hade glömt en sak från förra beställningen och skulle kompletera det nu, men inte kom upp i det värde så hon fick beställa. Men hursomhelst så är de på väg.


Byggare Bob

Såja, en timme kvar till avresa till Eskilstuna för inhandling av kläder. På tiden att man skaffar lite nya plagg. Var tur att man lyckades dra med Evelina också. Lite tråkigt att åka själv. Var meningen att åka runt kl. 13 egentligen, men så blev det inte. Jag är otroligt allmänt dålig.

Solen lyser starkt nu och det är varmt. Hur bra vore det inte med en pool? 
Jag ska bli pool-byggare och bygga mig en. Då var det bestämt iallafall.


Havreflarn? Nej, sovplats

En av alla saker som far igenom huvudet just nu är inköp av hängmatta. Har svårt att tro att det finns någon bättre sak än den om man vill varva ner några kilo och bara ta det allmänt lugnt. Har funderat på det ett bra tag, så för ett par minuter sen tog jag tjuren vid hornen och tittade runt på lite priser. Måste säga att jag blev lite förvånad. Det fanns inte en enda hängmatta under 500:-. Var jag kanske lite naiv när jag trodde att de kostade runt 250-350 :-? De flesta kostade runt 700 kr. Får nog kolla runt lite mer.

Den här dagen har varit otroligt onödig. Har gjort absolut ingenting. Hade jag gjort mindre hade jag nog sovit alternativt varit död. Jag ogillar starkt att ha så tråkigt.
Känner mig som en liten unge nu som surar över att inte ha nåt att göra.
Jaja, får väl hoppas på att morgondagen blir bättre.  

Vem vet.  


Veckostart

Luta sig tillbaka, dricka ett glas jordgubbssaft och sen blogga lite. Det är så en tisdag ska avslutas.
Eller..?

Veckan har börjat väldigt bra. Igår var det smörgåstårta som inledde dagen hemma hos Petra. Det är aldrig fel. Skulle vilja ge nåt sorts pris (en smörgåstårta kanske) till den som kom på det. Efter det krånglade det dock till sig lite. Hade tänkt att spara tid eftersom vi skulle äta, att direkt efteråt baka en tårta som jag dumt nog lovade mor min dagen innan att jag kunde göra. Det gick bra tills det att jag fick reda på att det inte fanns rätt bakform hemma hos familjen Åbrink. Det var bara att ta med sig bunken med innehållet och åka hem och göra klart. Hoppas de inte trodde man bara smet...............

Ett par timmar senare var det returnering av skrivande och hans syster. Då skulle det fruktade mötet i Kotten mellan Franzéns vs Petra/Josefina inledas. Franzénarna var hur självsäkra som helst om att det var vinst på g med sitt nya supertecken. Det gjorde de inte. Motståndarna var vassare. Men det var kul.
Åbrink stod för bjudandet av någon sorts sprit-glass. Måste säga att den var väldigt finurlig Och god. Även cider och öl bjöds det på. Så det tackar vi självklart för!

Fick även veta några saker som jag inte visste förut. T.ex att det finns ett tv-program som heter Bullshit, och att cigarettrök är oerhört bra mot myggor. Javisst.

Dax att sova.


Ljushuvud?

Det är synd att man inte är piggare än vad man är just nu. Vet inte varför riktigt, men jag fick för mig att läsa lite om Relativitetsteorin, eller ja, Den speciella relativitetsteorin. Den låter ju faktiskt lite snobbigare på nåt sätt. Lite bättre lite finare. Nej, skillnaden är att Den allmänna tar upp teorin om gravitation medans Den speciella tar upp rummets och tidens egenskaper, Tänker inte gå in på allt vad som stod där, men det är ju, enligt eget tycke, ganska intressant att läsa om det. Tyvärr blir det så snurrigt efter ett tag att man tappar bort sig totalt i allt. Ja det kanske får bli ett litet projekt det där, att plöja igenom lite mer av det.

Det jag sitter och ser fram emot just nu annars är morgondagen. Smörgåstårta har blivit bestämt relativt nyligen. Inte fel, inte fel alls. Sen är det även bestämt kortspel. Om det blir något annat spelande vet jag inte. Men det visar sig. I vilket fall som helst så blir det kul.


Lilla randiga kossa

Jag är verkligen dålig. Varför tackade jag ja till att jobba imorgon? Är huvudet dumt får kroppen lida, eller hur man nu säger. Är zebran tjock får kossan svälta? Jaja, hursomhelst, extra-pengar är väl alltid bra.. ledighet å andra sidan skönare.


Att spankulera runt på jobbet i den värmen som var idag är minst sagt vedervärdigt. Så det är svårt att inte längta till lite svalare dagar. Men okej, om man bortser från värmen så har det faktiskt varit en bra dag. Josefina kom förbi 21:an och fikade, det gick fort att stänga igen stället och komma hem, och relativt nyss åt jag upp det sista av den väldigt sena middagen som för egen del bestod av macka och hallonkräm (snälla intresseklubben, anteckna... anteckna säger jag ju!).

Nähä.

Glädje och smärta

Nu är det klart. Kontraktet  är skrivet, så 1:a september börjar inflyttningen. Blir skönt att slippa åka dessa mil hela tiden. Dessutom att kunna sova nästan en timme längre. Knappast fel va.

Föräldrarna håller på som mest med renoveringen av köket. Eller ja, mamma med assistans av syster och mig. Pappa har väl mer eller mindre gett upp det då han tycker det är för rörigt. Men jag förstår honom en aning. Det är rörigt med fyra personer i ett kök som ska fixa och dona. Att säga nåt annat skulle vara osanning. Lyckades förövrigt med att skada lillasyster två gånger inom loppet av fem minuter. Första var en hammare som jag råkade tappa på hennes axel. Andra gången fick hon hammaren rakt över sin tumme då hon skulle hålla i en spik åt mig. Oskickligheten glänste starkt idag, men sånt får man väl inget pris för antar jag.
Det börjar hursomhelst blir någorlunda klart.

Nu blev jag törstig. Det är nog hög tid att ta sig ett glas apelsinjuice.

Ja det är det.


Då var det klart då

Nästintill.

Var, som jag skrev om i föregående inlägg, och tittade på en lägenhet för en vecka sen ganska precis.
Den fick jag inte. Men det gjorde faktiskt ingenting.

Fick rådet av en person att sätta in en annons i tidningen att jag sökte lägenhet. Det var inget dåligt råd.
Inte alls dåligt. Annonsen kom ut idag, fick på förmiddagen ett sms från en som gärna ville hyra ut sin lägenhet (var dock 2:a hand, men det blir nog ett tag ändå), åkte och kollade på den och kom överens med tjejen som hade den att vi skulle skriva kontrakt på torsdag.
Nyrenoverad och hur fin som helst. Tanken kom upp när jag stod där och kollade, att den förra lägenheten jag tittade på nästan kunde jämföras med ett krockskadat fågelbo. Det här var inget fågelbo för en kråka.
Det här var som en Hästens för en David.
Fortfarande förvånad som en ej butter utter (vill mest att det ska rimma) att det gick så fort. Men kul är det! 

Känner nästan att det får läggas ut en bild sen på hur det ser ut.
För fint blir det!


Eskilstuna

Har varit och kollat på lägenhet idag i Eskilstuna. Helt okej planlösning, bra med utrymme, balkong, en hyra som inte kan påstås vara hutlös, nära till centrum, är i ett lugnt område. Nu får vi se om man får den.

Varför ska jag ha en lägenhet där i Eskilstuna, och inte i Flen? Flytta från Flen?!?!? Någon frågade för kanske ett halvår sedan om jag inte tröttnat på Flen. Då svarade jag nej, och var helt säker på min sak att något sådant som att flytta, det kommer aldrig att hända. Det finns fortfarande ingen känsla av att ha tröttnat. Däremot tiden det tar och pengarna det kostar att åka. Det har jag tröttnat på.
Därför blir det nu en flytt.
Och det kanske faktiskt är dags att dra sig vidare. För hur länge, det är ingen som vet.

Hursomhelst, jag ser fram emot det

DJ Sleepy

Ledig fem dagar, vilket inte är helt fel. Ska bli så skönt att få sova ut ordentligt, för de två senaste dagarna har jag fått way too lite sömn. Känner mig inte så överraskad av att jag längtar till lite svalare dagar nu. Känns som att jag har fått rejält nog av den här värmen. Har lite svårt att förstå mig på folk som gillar när det är så här äckligt varmt. Lagom är väl oftast bäst? Vad är det som är så underbart med att inte kunna gå utanför dörren utan att nästintill smälta ihop till en liten svettpöl? Det är en fråga som jag har undrat länge över. Så om någon känner för att svara på den frågan så gör gärna det, så slipper jag gå i ovisshet.

Var på fest hemma hos Evelina och Micke igår, med alla gamla nära och kära vänner. Lite otur i början med vädret dock som inte var med till 100%.Men det blev fint till slut det med. Det enda som var lite mindre roligt var att man skulle upp och jobba idag. Så det blev att ta det väldigt lugnt med alkoholen.
Men å andra sidan, hur skönt är det att vakna upp med baksmälla och sen gå till jobbet?
Det är väl förvisso aldrig skönt att vakna bakfull överhuvudtaget.


Värme

Äntligen lite regn. Vid 18.30 tiden idag så var det nästan farligt att vistas ute p.g.a syrebrist.
Men det är å andra sidan inte så mycket roligare att knata omkring i skyddsväst, långbyxor och kängor heller för den delen. Inte när det är 30+.
Kom mest att tänka på det nu.

Dumt att vara vaken nu egentligen. Ska upp 04.00. Cirkus tre timmar sömn.
Lagom? Nja.