Årets sista inlägg.

Fick en mindre chock i dag när jag kom från jobbet då lillasyster säger att pappa har rakat skägget.
Det låter inte särskilt konstigt, men alla som har sett honom det senaste halvåret och framåt vet hur han såg ut. Lättaste beskrivningen är nog att säga att han hade ett enormt Gustav Vasa-skägg som han sparade fram. Pappa är ett utmärkt exempel på en som faktiskt inte bryr sig särskilt mycket om vad andra tycker är snyggt o.s.v. Och det är ju faktiskt helt rätt, det viktigaste är att man själv trivs.
Men även jättar kan falla, och efter en hel del påtryckningar från främst syster och mamma, jag nämnde det också ett par ggr, så fick skägget försvinna. Dessutom fick Emelie fixa hans "uggliga" ögonbryn och klippa håret, vilket faktiskt resulterade i en tio år yngre pappa. Så är det!

Nu ska jag äta upp mackorna som jag fixat i ordning och sedan göra mig klar för avfärd till Albin för nyårsfest

 


Ja.

Det blir inte mycket skrivet i den här bloggen känns det som, och det finns väl en anledning till det; det händer näst intill nada. Om man hade varit som dem där bloggfolken i Aftonbladet så hade det säkerligen skrivits tonvis med saker här, men nu är det inte så, livet är inte särskilt spännande för min del.
Så är det.


Nyårsfirande hos Albin på söndag, blir nog kul hoppas jag.

Softa

Vilken dag, vaknade runt 15 fruktansvärt utvilad som aldrig förr, underbart!
Sitter just nu i det minsta utrymmet jag någonsin suttit i vid en dator, nämligen Petras datagarderob och försöker fixa och trixa lite eftersom att ljudet knasar sig o.s.v. Dessutom fanns det inget antivirus program med heller till datorn, skumt.

Nu väntar mackor eller vad det kan vara som Petra och syster fixat i ordning.
20.00 blir det Safiren i K-holm, juldagen och allt, så det lär bli fullt på stället. Yes.

Peace ya'll.

Julafton is over.

Alla nöjda och belåtna efter dagen som varit. God mat, julklappar och lite tv-tittande m.m har dagen bjudit på. Som vanligt var morfar över och firade jul med familjen, vilket är lika mycket kul att han är som självklart eftersom han annars skulle sitta själv. Är faktiskt imponerad att han är så pass pigg som han är för att vara 84 år, det är ju ändå ganska gammalt.
I år slog jag rekord på två olika sätt, jag handlade första julklapparna redan i september, två st. parfymer åt mamma och syster, dock kom jag på i eftermiddags att det kanske var dags att slå in alla julklapparna som skulle delas ut. Mindre bra framförhållning.

Men hur som helst så har dagen varit trevlig, och nu säger jag bara tack och god natt för mig. 


Mozzarella avklarad.

Så ont i öronen och halsen som jag har just nu efter en spelning är länge sedan jag hade. Mozzarella är dock avklarad nu. Det är inte många ställen, eller det kanske det är, vad vet jag, som kan lyckas samla så himla mycket konstigt folk under samma tak varje helg. Ikväll hade vi som tur var mestadelen vänner och bekanta där som kom för att lyssna, och det kändes skönt. Stället är knappast gjort för att band ska spela där, litet och allmänt dåligt med utrymme, men så är det, det fick mig förvisso att känna mig graciös som aldrig förr när jag skulle ställa ljudet på förstärkaren och var tvungen att klämma mig emellan ett trumset och högtalare. Spelningen i sig gick bra, trodde dock att våran trummis skulle supa sig för full innan vi ens gått på, för att kunna spela, men det löste sig till slut. Tyvärr blev det, som lite halvt väntat, inte alltför bra ljud, ibland för högt, ibland för lågt och kanske för ofta, bara väldigt dåligt, men allt kan inte vara bra heller ju. Att jag lyckades glömma bort texten så totalt på min egen låt att jag stod och improviserad näst intill hela igenom var det ingen som märkte. Fördelen med eget.

Jobb imorgon för/efter-middag, sedan en uppesittarkväll.
Trevligt.

Är det möjligt?

Det finns XS, S, M, L, XL och bra mycket fler storlekar än så på kläder, men nu sitter jag och funderar; varför finns det inte XM? Kan det vara så att jag är en revolutionerande idé på spåren? Den absolut ultimata perfekta storleken för alla som använder M?

Frågorna är många och svaren få än så länge.

Men det ska lösas.  


låt mig prata till punkt

låt oss glömma allt grundläggande man fick lära sig i skolan om att skriva dvs stor bokstav efter punk sätta ut kommatecken parentes och allting blir plötsligt jävligt svårt att läsa tycker jag i alla fall ibland när man tittar in på någons blogg så kan det vara lite halv om halvt skrivet både ordentligt och slarvigt på samma gång men det är väl antagligen för att man struntar i det eller för att det ska gå snabbare att printa ner eller kanske både och jaja det struntar vi i nu man gör det man känner för du som läser det här har nog märkt att du själv får välja hur du ska läsa texten men jag väljer att skriva resten av inlägget så här i alla fall arbetsveckan är avklarad eftersom det som de senaste veckorna gjort blivit koncentrerade arbetsdagar mellan fredag och måndag dag och kväll i dag var jag på hockeymatch och jobbade när nh mötte hammarby det var en väldigt lugn kväll mot vad jag och alla andra trodde det skulle bli med tanke på att hammarbys supportrar kom i stort slagsmål med polis och ordningsvakter sist så så var det resterande dagar fram tills fredag är jag ledig och det är inte mycket som kommer att göras terminens sista träning på onsdag och någon timmes rep här och där en väldigt skön vecka med andra ord nej nu tar vi och avslutar inlägget här tycker jag


Så är det.

Nu är det på tiden att bloggen får sig en liten uppdatering, sex dagar sedan det skrevs något här.

Nästa fredag är det dags för en spelning med bandet på Mozzarella, knappast ett trevligt ställe, men i Flen finns det inte så många alternativ (dock blir det en spelning på Amazon i början på mars). Den här veckan har vi börjat intensiv-repa och i onsdags var vi runt och affischierade ett par timmar. Gäller att göra reklam för det så folk kommer dit.

I övrigt har det inte hänt särskilt mycket, har kommit igång med träningen igen eftersom axeln känns ganska okej nu, bara hoppas på att den håller.
Jobb i Nyköping ikväll och Katrineholm imorgon kväll, däremellan ska repningar klämmas in också.


Kom ihåg folk;

Fredag 22/12 spelar Someway på Mozzarella 

Be there or be fyrkantig!!


En crazy natt.

I kväll (igår kväll) var det premiär på Världshuskompaniet i Nyköping. Totalpackat var det och överlag bra stämning, men ändå blev det den mest intensiva kvällen någonsin. Relativt lugnt fram tills runt 01, sedan verkade alla bråk komma samtidigt., och alla utanför entrén på gatan. Polisen fick köra i skytteltrafik och det blev sammanlagt fem bojningar och x antal bråk och tjafs att försöka styra upp. Det är svårt att fatta att folk bara orkar. Ingen av de andra vakterna hade heller varit med om något liknande.
 
Folk.


Utmanad.

En utmaning är skickad från Pernilla. Det går helt enkelt ut på att skriva ner tjugo låtar som man skulle ta med sig till en öde ö. Eller ja, så enkelt är det kanske inte, jag har inga favoriter sådär som jag kan lyssna på om och om igen utan att tröttna, så det får bli tjugo låtar som jag gillar helt enkelt.
 

1. Pantera - Cowboys From Hell
2. Sly And The Family Stone - Play That Funky Music White Boy
3. Fat Joe - Get It Poppin'
4. Jimmy Eat World - Work
5. Matchbox 20 - Push
6. Chris Daughtry - Home
7. Tom Robinson Band - 2-4-6-8 Motoway
8. The Beach Boys - God Only Knows
9. Mötley Crüe - Home Sweet Home
10. Nickelback - Far Away
11. Stevie Wonder - I Wish
12. Howie Day - Brace Yourself   
13. Lifehouse - Blind
14.  Sister Hazel - Swan Dive
15. Chris Daughtry - What About Now
16. Live - She
17. The Goo Goo Dolls - Name
18. Sister Hazel - Come Around
19. Takida - Reason To Cry
20. Alter Bridge - In Loving Memory


Sådär ja!
Det tog verkligen sin tid, jag började igår och blev klar idag. Okej jag har inte skrivit non-stop men det tog nog åtminstone tre timmar. Kanske tre timmar och 18 minuter. Vem vet. Men tur att man i alla fall är snabbtänkt.


En aning feg.

Ibland så är jag verkligen nördigt feg. Varför det är så vet jag inte riktigt, har funderat på det men inte kommit fram till något resultat.
Senaste gången var efter jobbet i söndags då jag skulle ta med några mackor från Subway inne på 21:an. Fyra mackor skulle jag ta med, det är inte många, men när man får bestämma allt ifrån vilket bröd man vill ha till vilka saker man vill ha på mackorna så blir det värre.
Den gången blev det missförstånd redan när jag skulle bestämma vilka bröd jag skulle ha. Försent så fattade jag att det fattades en macka (det kom nämligen in en tjej till och jag trodde att tjejen bakom disken kanske tog hennes beställning samtidigt) och katastrofen var ett faktum. 
Eftersom att det kändes dumt att säga till om det redan när hon börjat göra iordning de andra så gjorde jag det enda vettiga; jag gick därifrån med tre mackor, hämtade bilen i garaget och parkerade på gatan, gick tillbaka till Subway och mumlade något om att jag visst glömde att beställa en macka.  

Ett lättlöst problem.


I förra veckan på jobbet tänkte jag lite högt om att kanske köpa ett nytt USB-minne eftersom jag inte vet vart jag har mitt gamla. Kollegan hörde det och tyckte jag skulle gå ner till Clas Ohlson och kolla. Halvvägs dit ångrade jag mig och sa att jag struntar i det. Då säger han: äh va fan, va inte så snål!

Jag gjorde självklart det rätta då med; gick dit, köpte USB-minnet och nu sitter jag här med förpackningen obruten bredvid mig.

Två exempel av många.

Jag är en svag människa.


Tidig kväll.

Klockan är 18.44 och träningen började 18.30. Skit. Det är tredje gången jag missar träningen p.g.a. den förbannade axeln. Imorgon måste jag ringa någonstans så det blir fixat.

Alla dessa måsten. 


Idolspån.

Jag har aldrig lyckats förstå mig på hysterin kring Idol. Såg några minuter av finalen men lyckades ändå inte. Visst är väl en del av människorna bra på att sjunga, men att behöva göra tv utav det känns liksom lite löjligt. Men visst, det är ett smidigt sätt att snabbt bli igenkänd på, det kan inte förnekas.
Och om man jämför med alla dokusåpa spån som bara är kända för att vara kända så har ju Idolerna presterat något. Men fortfarande så har jag svårt för konceptet. Att vara duktig att sjunga är ju bra, men då föredrar jag ändå folk/band som kan komponera sakerna själva istället för att bara ha låtskrivare omkring sig som fixar allt sådant så att de själv bara behöver gå ut på scen och framföra skiten.
Samtidigt kan man inte vara bra på allt.

Men tillbaka till programmet. Visst, hade jag också varit en liten finnig 14-årig tjej med en slickepinne i ena handen och en bild på min idol i andra så hade man säkerligen följt varenda avsnitt med andan i halsen om vem som skulle få stanna kvar, gråtit glädjetårar när favoriten vann och slutligen diskuterat allt med vännerna följande dag.


Måste jag skriva att detta inte är en hyllning till programmet?


En liten filmkväll.

Den här dagen har avslutats med film med lillasyster och Petra. Meningen var att vi skulle se Saw 3, hittade den (trodde jag) på DC och tyckte den var värd att laddas ner. När vi väl skulle kolla på den visade sig dock vara en helt annan film än vad som stod som titel, Tror den hette Alone In The Dark, någon sorts actionfilm. Totalt besvikna blev vi alla tre, dessutom var den inte ens särskilt bra, så det fanns bara ett alternativ; fixa ner den riktigt Saw 3. Tyvärr blev det lite sent och jag tror alla hade lite svårt att hänga med i handlingen. Tyckte personligen den var okej sådär men knappast läskig, aningen besviken på det faktiskt.

Andra dagen på rad jag skriver inlägg om filmer. Börjar jag bli en filmnörd kanske?
Tror inte det, men det är ändå ett bra tidsfördriv.