Rubrik som rubrik

Jag måste börja träna lite mer kondition. Så är det bara. Insåg det efter kvällens träning. Visserligen förbättrar man flåset snabbt där också, men det är ju inte fel att träna utöver det, eftersom jag bestämt mig för att fortsätta träna Wing Chun (det är alltså en Kung Fu-stil).
Sen är det också dags att sätta igång gymmandet igen. Har varit obefintligt de sista två månaderna. Det får bli på måndag det.
 
Efter träningen brände jag iväg till lägenheten och hämtade upp nycklarna som jag egentligen inte skulle få förrän på fredag. Men eftersom hon som hade lägenheten redan var klar med tömning och städning så blev det så. Var bara att åka hem och kolla med grannen om man fick låna släpkärran, och det gick bra.
Imorgon blir det alltså flytt. Flytt. Tvivlar på att jag kommer bo kvar i E-tuna efter att kontraktet gått ut. 
Är glad att det bara är ett halvår. Får se då hur det blir sen helt enkelt.

Glo på Conan O'Brien ett tag och efter det, sova.
Bra  


I väntan på 17.00

Med fyra dagar ledigt denna vecka med första dagen idag så måste man ju ha något att göra. Därför köpte jag bil. Inte för att jag ville, det var mest tvunget. Forden gick sönder i lördags och eftersom det skulle kosta runt 6000 att laga så var det lika bra att kolla efter en ny. Eller ja, ny och ny, begagnat blev det. Men den går bra hursomhelst. Än åtminstone.

Nu är det bara att vänta på att klockan ska bli 17 så man kan börja bege sig mot Eskilstuna. Ska på första Wing Chun-träningen idag, ska bli kul. Kanske tillochmed blir ett inlägg lite senare ikväll om det.
Den som lever får se.  


Utmaningen.

Bättre sent än aldrig sägs det. Jag fick för en sisådär två tre månader sen, en utmaning av Petra att skriva saker jag är bra på. Det har inte blivit gjort än. Men nu är det väl dags då.
Känns lite smått jobbigt på nåt sätt. Men strunt samma!


Dessa saker är jag bra på

Gitarr. Efter 14 års spelande så får jag nog anse att jag faktiskt behärskar instrumentet.

Engelska. Vet inte varför, men det språket har jag på nåt sätt lätt för. Kan det vara allt tv-tittande kanske?

Rubrik för denna vet jag inte, men jag har hursomhelst lätt för att behålla lugnet och inte brusa upp. Har faktiskt aldrig blivit arg. Bara mer eller mindre upprörd.

Laga mat. Är det kul så är det. Att baka till nåt gott ingår väl också på ett hörn. Det gör mig dock inte till nån sorts hemmafru bara för det.


Då var det gjort. Listan blev inte lång, men jag är glad att det blev fyra punkter åtminstone. Om nu någon skulle läsa det här och undra om det inte finns något mer så kan jag skriva svar på det nu lika gärna.
Nej. I övriga fall så är jag antingen en medelmåtta eller fruktansvärt värdelös.


Så Petra, om du läser detta så ser du att jag antog utmaningen till slut iallafall.


Önsketimmen

Sitter och funderar på hur det skulle vara att vara världshärskare. Eller kanske inte härskare. Låter lite väl starkt. Mer åt att allt blir som jag önskar. Ja precis. Lite svårt bara att veta vart man skulle börja. Skulle ju kunna börja med klyschan "alla krig ska sluta". Det är ju fint. Och ingen ska behöva lida av hunger. Finfint. Sen då? Inga fler stora världsomfattande dödliga epidemier. Kan inte bli bättre nu tror jag.   

Jäkligt som det är så tror jag faktiskt ändå att epidemier (som t.ex. Digerdöden var) är något sorts sätt för jorden att försvara sig från överbefolkning. Hur skulle det annars fungera? Sen att människor ska behöva lida är oerhört tråkigt. Men så verkar det ju vara.

Man måste ju kanske inte önska så storskaligt kanske. Men då skulle nog inget vara som det är nu förvisso. Nej inget skulle nog vara det. Men å andra sidan får ju alla ageranden konsekvenser. Säkerligen oönskade. Så om man nu skulle få chansen så kanske man ändå ska låta bli.. även om det skulle vara lite spännande.

Jag håller mig nog till att skriva inlägg lite då och då istället.

Otur?

Mindre tur kanske.

Idag kom högskåpet till köket. Tror att jag och mor min har spenderat minst sju timmar med att fixa ihop den och alla tillbehör. Ändå är vi inte helt klara än. Pappa gjorde en repris från förra gången då det var tapetsering som hölls på med, och gav mer eller mindre upp då han tyckte det blev för rörigt med tre personer i köket som skulle montera.

Men vad är en renoveringsdag utan att göra illa sig lite? Pappa och jag hade fått order att tippa upp skåpet. Så det försökte vi. Skåpet gick dock inte fri från taket då den stod uppallad en bit. Men när vi ska lägga ner den igen så orkar inte pappa hålla emot och tappar den, och jag får bottenhörnet mot handleden som drar upp ett relativt djupt och fint köttsår. Trodde de första sekunderna att någon av ådrorna gått, men insåg sedan att det skulle pumpa bra mycket mer isåfall. Men det löste sig hursomhelst.

Nu har gasbindan fått sig en härlig röd/ljusröd färg så det kanske är dags att byta. Fast nej, det får nog bli imorgon. Nu är det dags för en macka.  

Flytta..

Lagom låg musik i bakgrunden och samtidigt några minuters ägnande åt bloggen. Det är vad som händer. Ganska avslappnande faktiskt. Behövligt med andra ord. 

Börjar känna lite tvivel till att flytta. Visst är det bättre att spara in pengar och restid. Men sen då? 
Att leva som en annan eremit känns inte alltför lockande, för antal personer jag känner där är närmare noll än fem, och att de skulle ha tid eller lust att hitta på nåt är ju inte att ta för givet.
Å andra sidan vet jag inte om det finns så mycket i Flen som skulle kunna leda till nån sorts personlig utveckling, för nu har jag stått på exakt samma punkt i hur många år som helst utan någon ändring ö.h.t.

Just nu känner jag för att säga upp mig från jobbet och bara skita i allt. Allt. Varför inte? Om man bortser från att pengarna skulle ta slut så. Skita i allt och bara vara. Vad vet jag.


Då och nu

Då och då (även i skrivande stund), så känns det som att det var mycket bättre förr. Allt var bättre.
Nu pratar jag inte om för 10 år sedan, utan kanske mer 16-20 år sedan eller liknande. För vad hade man för uppfattning av världen då? Sju år gammal, då hade man ju börjat skolan, men jag kände nog ändå att det mesta bestod av lekande och dylikt. Och de få problem som var kan väl ha varit att kompisen inte fick hänga på ut och leka för att han skulle äta just då. Eller nåt liknande. Och pengar, det var ju knappast nåt jag gick omkring och tänkte på, varför skulle jag gjort det?
Tjejer var allmänt läskiga, och alla kände till att det var livsfarligt om en tjej snuddade vid en, för då kunde man ju få tjejbaciller. Men hände det så var det som tur inte dödligt.

Allt var enkelt.

Nu ska man jobba. Helst så man nästan stupar. För då vet man att man får en lön som åtminstone är okej. Det är himla trevligt..
Att träffa vännerna innebär att man måste ha en relativt bra planering, eftersom alla jobbar ungefär lika mycket. Sedan kan det vara så att de inte jobbar eller att de inte bor i samma stad som en själv, vilket gör att man inte träffar dom så ofta som man önskar.
Tjejbacillerna har man kommit över. Ett förhållande skulle passa bättre nu. Jag vet dock att jag är oerhört dålig på att visa känslor och säga det jag tycker. Men jag har försökt åtminstone. Omän något tafatt.
Men att gång efter gång bygga upp en förhoppning och sedan sakta rasera den tär. En hel del.

Godnatt.

Oj...

Det har visat sig att jag är ledig på fredag. Helt ledig.

Väldigt otippat. Nu vet jag inte vad jag ska göra.


En resumé av helgen

Var några dagar sen det blev nåt skrivet här. Jag gör en kort sammanfattning:
I fredags var det spelningen på knuttefesten, vilket gick okej. De som lyssnade var så fulla ändå, så de hörde inte de småfel som blev ibland. Blev efter spelningen erbjuden att ev. hoppa in och spela med nåt band från Stockholm som skulle in i studio snart. Men det känns inte alltför lockande att pendla från E-tuna till Sthlm. Nej tack. Lördagen var det jobb på Nyköpingskarnevalen. Söndag i E-tuna igen.

Jag kommer inte ihåg sist jag hade en helledig helgdag. Måste vara minst 2 månader sen, om inte mer. Börjar kännas lite mycket nu. Vore trevligt att göra nåt annat som omväxling. Behöver inte nödvändigtvis betyda ut och festa och dricka och så, jag skulle vara så nöjd med att kolla på nån bra film bara. Med det är inte det ju inte sagt att jag gått och blivit nykterist eller så.

Antar att jag måste styra upp nåt.
     

Ett nattligt inlägg

Ännu en arbetsdag imorgon. Men sen blir det ledigt. Åtminstone för en dag, för på fredag ska jag hoppa in och spela bas i ett band med några grabbar på en knuttefest. Men i ärlighetens namn så känner jag mig inte så värst laddad inför den. Inte alls tyvärr. Men nu har man tackat ja till det, så det är bara att göra sitt bästa.

Mestadelen av dagen på jobbet var oerhört seg. Knatade runt som vanligt där inne på 21:an, och som vanligt hände inget heller. Dagen lystes dock upp på sluttampen, vilket var väldigt trevligt.

Nu får dagen vara slut. En dusch och sen sova.

Godnatt.