Fundering No.1; Raka träd.

Eftersom att det då och då dyker upp funderingar i huvudet som jag gärna vill ha svar på så får ni i framtiden vara uppmärksamma på inläggen med "Fundering" i rubriken. Det jag undrar över idag är; hur kan det komma sig att träd alltid växer (näst intill) rakt uppåt, oavsett om det står i en lutande backe eller inte? Jag har då aldrig sett något som växer längs marken i alla fall. Ett svar skulle kunna vara att det strävar efter solljus kanske, men det känns inte som att kanske duger.

Är det någon som har svaret på frågan så skriv det gärna.


Ut ur mitt hus!

Många saker är relativa. Tiden är mycket relativ. Sitter man hemma och glor på tv eller något annat hjärndött så är tio minuter ingenting. Står man på jobbet och vill hem så känns det som tio timmar.
Det finns absolut inget värre än att vänta på folk som ska bli klara i butiker. Varje gång jag står och väntar på att de ska dra så jag själv får gå hem så växer irritationen till ofantliga höjder, och jag känner hur jag egentligen vill kasta ut dem med huvudet före så de verkligen slår sig ordentligt, för att sedan ge en utomordentlig utskällning och en lektion i folkvett.
Nu får det ju självklart stanna vid att jag känner för att göra det. Men å andra sidan, fortsätter folk att komma sent och gå sent från butikerna så tänker jag nog sluta att hålla mig själv ansvarig för mina egna handlingar.

Kort & gott.

Det var meningen att jag skulle jobba torsdag den här veckan. Men istället blev det på något sätt torsdag-söndag när jag bytte bort min måndag mot denna dag med kollegan i Eskilstuna.
En aning förbryllad är jag faktiskt.

Nyköping nästa.

Ibland skriver man det istället för att säga det.

Det kanske är en aning nördigt, men det spelar ingen större roll, Betapet är ändå ett helt okej tidsfördriv. Petra och jag spelade en match förut ikväll, och här en fin skärmdump som hon skickade efteråt från den.Jag tror bilden säger allt

39723-3


Jag fick grymt mycket pisk den matchen.

Mat och film.

Inte trodde jag i eftermiddags att den här söndagen skulle bli särskilt rolig. Men det blev den.
Jag, Petra och Albin bestämde oss för att börja kvällen med att ta en liten tripp till Donken i K-holm för ett litet kvällsmål, sedan blev det film för hela slanten. Eftersom det länge pratats om Brokeback Mountain så tyckte vi att den lika gärna kunde få brännas av, kvällen till ära. Helt okej film faktiskt, lite sorglig sådär i slutet, men bra. Efter den så drog vi av A Lot Like Love, en jäkligt skön rulle som fick en att önska att livet faktiskt var som i sådana filmer. Ja.

Vad jag nu sitter och funderar över är hur jag ska få Albin och Petra att sluta kalla mig "gamla nucka", som de så flitigt använder mot mig. Varför de gör det vet jag inte, men något ska jag nog komma på.


Avslutning på kvällen.

Trodde att dagen enbart skulle bestå av jobb, först Eskilstuna, sedan Statt i K-holm, men så blev det dock inte. I stället slutade dagen hemma hos Sebbe med några folk och lite öl. Såhär i efterhand känns det på något sätt aningen skumt att först ställa sig i dörren på jobbet, sedan fara hemmåt till stan och ta sig några öl och lite Minttu, men det är ändå ett skönt sätt att varva ner på.
Japp.


Viking.

Investerade lite kosing för ett kvartal nere på Viking i eftermiddags, har inte varit där på cirkus sex månader och tränat, men idag så var det dags. Märkte fort att jag tappat relativt mycket, mellan 5-10 kg i vissa övningar. Lika tråkigt är det att även volymen har minskat, men det är bara att bita ihop. Muskelminne muskelminne.

Kom just att tänka på alla idiotiska påståenden jag har hört tjejer göra om gym som har fria vikter. De flesta säger att de inte gillar att träna med fria vikter o.s.v. för att de inte vill bygga stora muskler. T.o.m. en efterbliven anka borde kunna tänka ett steg längre. För det första; ingen tränar och vaknar som en biff dagen efter, för det andra; beror det på om man tränar tungt eller lätt, för det tredje; i genomsnitt lägger man på sig 1-2 kg ren muskelmassa/år och för det fjärde; det tar generellt sett längre tid för tjejer att bygga muskler eftersom de producerar ca 20 ggr mindre testosteron/dag än killar.

Att säga att man inte vill bygga muskler på ett gym, vilket som helst, är som att säga att man vill ta sig från punkt A till punkt B utan att förflytta sig..

Vad jag ville få ut av det här vet jag inte riktigt.

25h/dygn

Gissa om jag blev glad när jag kom på att morgondagen och helgen faktiskt består av en lördag och två söndagar, vilket innebär glidar-tider på jobbet. 10-16 och 12-16, kan inte bli så mycket bättre. Däremot känns det sådär med Statt på lördag, ska stå i dörren vilket inte är någon personlig höjdare, men men, så är det och jag kan bara hoppas på plusgrader. 


Avslutade för en stund sedan en omgång (nya) Pratmakarna med Da Crew. Albin, eller drA som han numera kallas för i hiphopar-kretsar, och jag kickade våra motståndares ass stenhårt. Nej kanske inte stenhårt, det blev ganska jämt i slutet, men ändå.

Måste försöka komma i säng i relativt bra tid, fortfarande inte vänt tillbaka dygnet ordentligt sedan nyår.
Så är det.

Word out.


Årets första.

Nyårsafton hos Albin var fantastiskt bra, från början till slut. Trevliga människor, god mat och en underbar stämning, det kunde inte bli bättre. Vid tolvslaget så befann vi oss alla nere på torget och kollade på fyrverkerierna, och efter det så begav vi oss tillbaka till House of Albin för att fortsätta festandet.
Runt kl.4 kände vi att det var dags att tänka på refrängen, så syster, Elin B, Sebbe, Erman och jag själv började knata iväg tillsammans eftersom våra respektive hem ligger åt samma håll. Erman droppar av först ifrån truppen.

Sedan..

Vem som kommer på idén är vi fortfarande osäkra på, men någon nämner, av någon anledning, Orresta Ö, och plötsligt är vi på väg till sjön för att ta oss årets första dopp. Så för nästan exakt 25 timmar sedan så borde vi dessutom varit Sveriges första badare 2007. Det räknade vi alla fyra som årets grej.

Vi fick t.o.m. bildbevis med oss därifrån.
Sebbe knäppte ett par kort med mobilen som han har lagt upp.
Visserligen tokler vi på alla korten, men jag kan säga att vi frös sjukt mycket just då. Dessutom skulle det självklart börja regna precis när vi klev upp. Men kul var det!

Den bästa nyårsafton jag varit med om faktiskt. Ett stort tack till alla vännerna som var där och gjorde kvällen till vad den blev.