Ica i rutan.. och i tidningar.

Ingen har väl undkommit rubrikerna i tidningarna och debatterna på tv; Ica fuskar med datummärkning.
Hur lång tid det har pågått och hur många andra livsmedelsaffärer som gjort samma sak är fortfarande oklart. Enligt en rubrik i AB så visste Ica om det redan 2003, men det kan ju ha pågått längre än så.
En sak som är säker är att många bojkottar Ica nu, och enligt Aftonbladets undersökning så litar endast 20% av deras läsare på märkningen o.s.v. Varför har de gjort så då? Spara pengar naturligtvis. Det är jävligt snålt gjort, det kan inte sägas något annat.

Men!
 
Som alltid så blåser media upp saker i största möjliga mån. Akrylamid minns vi nog allihop. Det fanns i chips (finns i chips), och plötsligt var det livsfarligt att äta det. Och gjorde man det fick man cancer. Efteråt kom det fram att det faktiskt inte var farligt, och så fick man inte cancer längre. Vilken tur va? 
Litar man på varje rapport som kommer om saker och ting så lär man bli galen efter ett tag.
Men nu var det inte det jag skulle skriva. Vad jag menar är att folk verkar tro att de nu kommer bli sjuka om de köper kött från någon Ica affär. Har det pågått så länge som det gjort, vad gör det då för skillnad nu bara för att de är påkomna? Jag undrar vad det är med folk..?.. Här i Sverige är vi så fruktansvärt överbeskyddande så det nästan är läskigt. Det är ju som med småbarn. Skyddar man dem från allt så har de inget immunförsvar helt enkelt.
 
Jag hoppas ni läser detta idag. Läser ni det imorgon så är det ju inte dagsfärskt...

Kommentarer
Postat av: Petra

Nu får du ju inte räkna mig som partisk, för är dte någon som kan hitta fel på ica så är det tamefan jag! Däremot så måste jag erkänna att jag inte förstår denna hysterin. Folk är som galna MEN, har vi hört om något sjukdomsfall? Är Ica den enda boven i dramat? Köttfärs har en bra mycket längre hållbarhet än vad det är tillåtet att ha dem i hyllorna Livsmedelsverket kanske borde ta sig en funderare, det slängs sjukt många ton fullt duglig färs varje år och det är ju miljövänligt och fint sådär. Dessutom... efter att folk helt har ratat köttfärsen i diskarna så kan de helt utan att blinka åka iväg och köpa en kebabtallrik varsom.. DET är livsmedelshygien jag tvivlar starkt på. Men lite skit rensar magen (Och gör den större)

2007-12-14 @ 23:35:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback