Ica i rutan.. och i tidningar.

Ingen har väl undkommit rubrikerna i tidningarna och debatterna på tv; Ica fuskar med datummärkning.
Hur lång tid det har pågått och hur många andra livsmedelsaffärer som gjort samma sak är fortfarande oklart. Enligt en rubrik i AB så visste Ica om det redan 2003, men det kan ju ha pågått längre än så.
En sak som är säker är att många bojkottar Ica nu, och enligt Aftonbladets undersökning så litar endast 20% av deras läsare på märkningen o.s.v. Varför har de gjort så då? Spara pengar naturligtvis. Det är jävligt snålt gjort, det kan inte sägas något annat.

Men!
 
Som alltid så blåser media upp saker i största möjliga mån. Akrylamid minns vi nog allihop. Det fanns i chips (finns i chips), och plötsligt var det livsfarligt att äta det. Och gjorde man det fick man cancer. Efteråt kom det fram att det faktiskt inte var farligt, och så fick man inte cancer längre. Vilken tur va? 
Litar man på varje rapport som kommer om saker och ting så lär man bli galen efter ett tag.
Men nu var det inte det jag skulle skriva. Vad jag menar är att folk verkar tro att de nu kommer bli sjuka om de köper kött från någon Ica affär. Har det pågått så länge som det gjort, vad gör det då för skillnad nu bara för att de är påkomna? Jag undrar vad det är med folk..?.. Här i Sverige är vi så fruktansvärt överbeskyddande så det nästan är läskigt. Det är ju som med småbarn. Skyddar man dem från allt så har de inget immunförsvar helt enkelt.
 
Jag hoppas ni läser detta idag. Läser ni det imorgon så är det ju inte dagsfärskt...

Typ äntligen.

Ibland önskar jag att jag var aningen mer vuxen. För då spelar man inte datorspel kanske? Eller ja.. om man bara gör det vid enstaka tillfällen så kanske det inte räknas. Strunt samma, saken var den att för ett par dagar sedan satt jag och letade efter en startfil, hittade en, laddade ner, startade den och 30 sekunder senare lägger webbläsaren ner, felmeddelande kommer upp och jag kan inte starta om läsaren. Virus, lyckat värre. Eftersom datorn dessutom jävlades med ip-adressen så ringde jag tekniska supportern, och efter en del test kom han fram till att det var det mitt nv.kort som pajat. Bara att köpa nytt. Trodde han! Ha!! Efter lite nödvändig backup så blev det en fullständig formatering av datorn och nu spinner hon som en tyst katt och funkar som förr. Hell yeah!

I lördags var min vän Evelina och jag ute på Amazon, tillsammans med Kalle & co som vi sammanstrålade med på vägen dit. Det var inte så mycket folk där, men det var trevligt ändå. Och det var kul att träffa E också, eftersom vi tyvärr inte ses särskilt ofta nu för tiden. Söndagen blev en låååång jobbig dag, och det kändes att man verkligen är ovan vid festande. Blir nog bara mellan sex - tio ggr/år.

Lagom? Vem vet.