Cash flow

Första dagen av fem som man är helt ledig nu. Underbart. Varit tre kvällar/nätter i rad av jobb i öl-tält plus en aning Statt. Satt ju inte fel i plånboken, så nu får det faktiskt vara, åtminstone för en helg.

En liten parentes.. lyckades reta upp en kille en aning i går, då han inte riktigt fick som han ville.
Hade inte en susning om vem personen var. Fick senare under kvällen höra att den killen har varit med i toppen i Sveriges Starkaste Man-tävlingarna Kan vara glad att han inte blev våldsam av sig.
Då hade det slutat med kast med liten David..        

Har börjat tröttna en aning på Securitas. Kanske inte jobbet i sig, för ett mer "fritt" jobb som man har som ordningsvakt där är nog svårt att hitta. Men dessa urtråkiga tider får en att vilja gå i ide permanent.
Pengar måste man ju ha. Så enkelt är det. Men man ska även trivas med jobbet och allt vad det innebär.
Att sluta kl.19.15 som jag gör för det mesta när jag jobbar, och komma hem runt 20.00 är inte kul.
Ett 8-17 jobb tycker jag personligen är bra mycket skönare, så man har mer av eftermiddagen/kvällen fri att göra det man vill. Det som återstår är väl bara en rejäl övervägning av saken.
 


Regn

Inget roligt väder att vakna upp till idag. Ska enligt 5-dygns prognosen på SMHIs sida inte bli bra väder förän på måndag. Så det blir några fler att vakna upp till. Men efter regn kommer alltid sol som man säger..

Spenderade tisdagen och onsdagen ute på Tuna Park. Att aldrig mer arbeta där ute skulle vara det ultimata i arbetsväg just nu. Men så blir det ju inte.. bara tanken att gå där fem dagar till får en att vilja säga upp sig. Vad är det som är så jobbigt med det då? Jo, arbetstiderna suger (valfritt vilket ord man vill sätta efter det), så enkelt är det. Gå upp kl. 8.00, börja kl.9.45 och sluta 21.00, hemma 21.45. 
Förstår inte dom som går där ute frivilligt. Jobba en vecka, ledig en vecka.. men visst, trivs man med det så är det ju bara bra

Nej nu ska jag inte klaga mer på det. Duscha är vad som ska göras nu. Sen vidare till skolan och spela in med Gustaf, och även träna in Jennies låt med henne också.
Sen blir det vidare till Katrineholm och jobba.


Från det ena jobbet till det andra.

Så ja. 10 minuter innan det är dags att bege sig till Statt. Då är det dumt att inte slå sig ner vid datorn ett par minuter och ta det lite lugnt. "Slå sig ner" är förresten väldigt fel att skriva. Just nu står stolen en halv meter bakom mig och jag står upp och skriver. Känslan av att vara lat och inte orka dra fram stolen och sätta sig är ganska stor nu måste sägas. Det är också aningen jobbigare att skriva så.
Men det är ju nästan alltid bra att prova på nått nytt.

Vad som finns att se fram emot den här kvällen är att det förhoppningsvis finns nåt gott att äta på Statt innan man börjar jobba.
Morgondagen hoppas jag verkligen bjuder på Skissa & Gissa.


Min måndag

Helt okej väder och en allmänt skön dag. Bättre kan det inte beskrivas.
Hade två lektioner i skolan. Eller rättare sagt en. Den sista kom det inte en enda elev på.
Var ju visserligen inte helt överraskad av det eftersom den enda elev som kom på lektonen sist sa att det brukar vara så. Känns ju bra och nödvändigt att det är så. Möjligtvis inte.
Blir väl tvungen att ta itu med det någon dag snart.

Resterande eftermiddag spenderades med min gamla kompis Evelina, med en massa onyttig mat och chips och film. Kvällen bjöd på träning på Viking, dock ett väldigt oinspirerat pass.

Nej nu får det bli en dusch och sen sängen.


Inte en kotte.. kotten

Jag har inte en aning om varför rubriken blev som den blev. Antagligen är det väl en enorm brist på fantasi.
Eller annars mest för att det lite relativt ganska nyligen avslutades ett parti Kotten.
Det partiet kan ha varit det sämsta någonsin. Kan ha varit för att lillasyster och skrivande person var i samma lag. Ett ord: Värdelösa. Slagna med drygt 100 poäng. En katt i rullstol skulle ha större chans att vinna mot en sköldpadda i Ferrari i Grand Prix (tror förvisso inte att ferraris får vara med i Grand Prix, men det är en bra liknelse, eller hur) än vi två i samma lag spelandes Kotten.

Dessutom lär jag väl sitta och klura halva natten på vad Petras och Josefinas tecken kan ha varit.

Livet är då fullt av funderingar. Vad vore det utan.


Natt

Varför inte spendera fem minuter framför datorn innan man somnar?
Känns på ett sätt ganska onödigt, men det är väl ungefär den tiden det tar innan man inser att man fakiskt är trött.

Var lugnt på krogen ikväll. Ganska bra stämning. Lite fylla här och var, men vilket ställe skulle det vara utan det å andra sidan.

Imorgon fyller pappa år också. Kom på en idé på present för bara några minuter sen som man självklart skulle kommit på för ett par veckor sedan. Men innan man lägger huvudet mot kudden så kan det vara idé att kolla upp hur möjligheterna ser ut på den fronten.
Tycker det är allmänt svårt att köpa bra presenter som kan uppskattas till äldre folk annars. Usch ja.

Dags att sova.


Det går bra nu

Dagen lider mot sitt slut. Eller ja, egentligen har den väl precis börjat.
Var tänkt att vara helt ledig imorgon. Självklart inte. Lyckades dock undvika ett otroligt tråkigt och fullständigt värdelöst 18-22 pass och sen byta bort 14-18 passet mot ett 10-16. Att börja tidigare gör inte ett dugg. Tycker personligen det är bra mycket bättre att få komma hem i bra tid istället. 

Hann ner och träna idag. Nu flyter det på fint måste sägas. Kommer inte ihåg sist jag hade sånt jäkla bra pass med så bra pump* i armarna. Sannerligen underbart.

Sovdags om man ska orka upp.

*Pump = Ett bra flöde blod till den kroppsdel man tränar

Skolk? Nä..

Vilken dag! Börjar den med sovmorgon till 11.00, sen iväg till skolan kl.12.30, som förvisso visade sig vara relativt onödigt då inga elever kom till de två lektionerna som var planerade.
De enda troliga orsakerna som jag kom på just då var att:
1. Eleverna var och kollade på The Wiz.
2. De hade bestämt sig för kollektivt musik-skolk.

De mindre troliga orsakerna kan ha varit:
1. Någon hade ramlat och slagit i knät, och alla de andra var tvungna att hjälpa den till skolsyster.
2. De kunde inte komma tll skolan då deras hundar hade ätit upp deras skor.

Orkade dock aldrig ta reda på vad som var orsaken.. hade ju egentligen ingen betydelse.

Fick dessutom arslet ur vagnen och skrev i min lönerapport för de timmar som arbetats ihop på skolan.
Började kännas aningen dumt att inte ha plockat ut nån lön sen September -05.

Det resterande av dagen innehöll vilande, en omgång Cranium med Petra Albin och Pernilla, och avslutades på Donken med de innannämnda + syrran.

En väldigt bra dag helt enkelt.


Arbete, grönbete

Börjar känna av allt jobb nu. Sista dagen blir på fredag, och det ska faktiskt bli skönt att få vara ledig två dagar sen. Satt förvisso och hoppades in i det sista på att kunna få jobba lördag på Statt så man skulle få sig några extra kronor. Men så blev det ju inte. Har ju å andra sidan, på fredag, jobbat varenda dag i 17 dagar.   Så några slantar hoppas jag på att det blir ändå.
Annars kommer någon att få sig ett brev. Vem hur och varför har jag dock inte en aning om..
Men det borde nog vara nåt personligt rekord i arbete åtminstone. Arbete-utan-ledighet-arbeteri.. 

"Arbeteri ".. Ett ord som är grymt underskattat förresten. Vet inte om ordet finns på riktigt, men jag har tänkt väl och länge på det, och kommit fram till att jag gillar det stenhårt, och kommer därför att fortsätta använda det. Tills jag inte gör det längre vill säga.

Har även lite lagom starka funderingar på att åka ner till släktens ställe på Orrö och försöka sig på några kast och se om man får upp nån fisk eller två. Känner just nu att lax inte vore fel. 
Är förvisso omöjligt att kunna fånga där. Men om så skulle bli fallet så kan jag lova att den ska få sitt alldeles egna lilla blogg-inlägg.